SCANDAL înainte de meci. Suporterii Stelei şi Rapidului s-au bătut cu pietre pe străzile Capitalei

Aproximativ 40 de persoane s-au luat la bătaie duminică după-amiază, cu pietre, în zona unui bar din strada Ion Nedeleanu, aflată în zona 13 Septembrie a Bucureştiului. Oamenii erau suporteri ai formaţiilor Rapid şi Steaua, care se vor întâlni de la ora 20.30, în Liga I. În urma incidentelor, trei autoturisme au fost avariate.

14 apr. 2013, 14:11
SCANDAL înainte de meci. Suporterii Stelei şi Rapidului s-au bătut cu pietre pe străzile Capitalei

Mai mulţi suporteri ai formaţiilor Rapid şi Steaua au avut o altercaţie duminică după-amiază, cu câteva ore înaintea derby-ului de risc maxim programat de la 20.30 pe stadionul Giuleşti.

Cele două grupuri, compuse din aproximativ 40 de persoane, au aruncat cu pietre unul în celălalt, dar din fericire niciunul dintre cei implicaţi nu a fost rănit astfel încât să aibă nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, până la sosirea poliţiei, bătaia se încheiase, iar oamenii legii au constatat că au fost avariate câteva maşini.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat la România TV, pe marginea acestui eveniment: „A fost vorba de o altercaţie între un grup de aproximativ 40 de persoane, undeva pe strada Nedeleanu Ion, la un minibar se consuma alcool. Altercaţia s-a stins la fel de repede cum a început.

Nu au fost persoane rănite. La momentul la care colegii mei au ajuns acolo, în afară de urmele bătăii nu am mai văzut pe nimeni. În urma incidentului trei autoturisme parcate în zonă au fost avariate, cu geamurile sparte.

Este recunoscută rivalitatea dintre galeriile celor două echipe, Rapid şi Steaua. Din acest motiv au fost mobilizaţi peste 500 de jandarmi în zona stadionului, dar suporterii evită aeastă zonă şi iniţiază conflicte în zone mai îndepărtate de stadion pentru a-şi disputa rivalităţile„.

Meciul Rapid – Steaua, contând pentru etapa a 26-a a Ligii I, se dispută duminică, de la ora 20.30, pe stadionul Giuleşti. Înaintea acestei partide Steaua este liderul clasamentului, cu 63 de puncte, în timp ce Rapid se află pe locul 7, cu 37 de puncte.