Scandal în PNL: Antonescu a DECAPITAT conducerea organizaţiei sector 1

Organizaţia PNL sector 1, controlată de primarul Andrei Chiliman, a fost decapitată. Şeful PNL sector 1, Vlad Moisescu, a fost DEMIS şi întreaga conducere a filialei a fost dizolvată, la propunerea lui Crin Antonescu. Decizia a fost luată prin vot de Consiliul Naţional Executiv al PNL.

RomaniaTV.net
19 oct. 2012, 10:46
Scandal în PNL: Antonescu a DECAPITAT conducerea organizaţiei sector 1

UPDATE Consiliul Naţional Executiv al PNL a decis vineri, prin vot, demiterea lui Vlad Moisescu de la şefia PNL sector 1 şi dizolvarea întregii conduceri a fialielei. Interimatul organizaţiei de sector va fi preluat de Eugen Nicolăescu, liderul PNL Bucureşti. Totodată, s-a decis schimbarea conducerii organizaţiilor din Mehedinţi şi Dâmboviţa.

Biroul Politic Central al PNL a aprobat, la solicitarea preşedintelui partidului, Crin Antonescu, introducerea pe ordinea de zi a Consiliul Naţional Executiv a propunerii de demitere a conducerii filialei PNL Sector 1, în frunte cu Vlad Moisescu.

Potrivit şefului PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, Biroul Politic a decis, prin vot, să propună Consiliului Naţional Executiv dizolvarea conducerii filialei PNL Sector 1.

„Biroul Politic Central face propuneri către Consiliul Naţional Executiv. În acest moment, decizia care s-a luat de către BPC este să schimbe din funcţie preşedintele organizaţiei PNL Sector 1 şi să dizolve Biroul Politic de Sector. Prin vot secret s-a realizat acest lucru, şi tot prin vot s-a propus ca interimatul funcţiei de preşedinte să fie preluat de preşedintele Consiliului de Coordonare pe Bucureşti, în speţă eu, urmând ca, dacă se va vota şi în CNEx, această propunere de schimbare a preşedintelui şi de dizolvarea a Biroului Politic de sector, să se facă nominalizarea de preşedinte interimar, iar eu să vin în CNEx cu propunere de Birou Politic interimar”, a declarat Nicolăescu.

Nicolăescu a precizat că votul a fost exprimat în mod secret la nivelul BPC.

El a menţionat că s-a reproşat o „conducere slabă a organizaţiei, o nerespectare întru totul a hotărârilor conducerii centrale a partidului„.  „Au fost circa 25 de voturi pentru şi şase împotrivă”, a mai spus Nicolăescu.

Potrivit România TV, conducerea PNL Sector 1 s-a opus intrării lui George Becali în PNL. De altfel, Călin Popescu Tăriceanu s-a exprimat public împotriva înscrierii în partid a lui George Becali.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a reproşat în mai multe rânduri celor de la Sectorul 1 atitudinea avută la referendum şi în timpul alegerilor locale.

Antonescu a spus că primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, ar trebui dat afară din PNL. Din tabăra de la Sectorul 1 fac parte Ludovic Orban, Vlad Moisescu, Andrei Chiliman şi Călin Popescu Tăriceanu.