SCANDAL ÎN PNL. Antonescu, acuzat că vrea să impună delegaţi în organizaţia lui Chiliman VIDEO

Călin Popescu Tăriceanu şi Andrei Chiliman îl acuză pe Crin Antonescu că a adus noi membri în filiala din sectorul 1, pentru a fi sigur că va avea susţinerea necesară la Congresul din 22 - 23 februarie. În această organizaţie se află cei mai mari duşmani ai lui Crin Antonescu. Ei se adunaseră pentru o şedinţă la sediul PNL, dar au găsit uşa închisă. În schimb, preşedintele interimar al organizaţiei PNL Sector 1, Daniel Chiţoiu, a organizat altă întrunire, la Parlament. 

19 feb. 2013, 16:10
SCANDAL ÎN PNL. Antonescu, acuzat că vrea să impună delegaţi în organizaţia lui Chiliman VIDEO

Lideri ai filialei PNL Sectorul 1 acuză faptul că Antonescu a suplimentat numărul de delegaţi ai acestei organizaţii pentru Congresul partidului, punând în această organizaţie oameni apropiaţi lui, care nu făceau parte din această organizaţie. Motivul ar fi acela de a-i creşte şansele ca la congres această organizaţie să voteze pentru modificările propuse de Crin Antonescu la statut şi pentru ca el câştige un nou mandat de preşedinte al PNL.

Gruparea Tăriceanu-Chiliman-Orban planificase o şedinţă la sediul PNL Sectorul 1, numai că au găsit birourile închise. Aşa că Andrei Chiliman, Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban şi Diana Tuşa au ţinut conferinţa de presă adhoc în anticariatul de la parterul clădirii.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că decizia „bruscă” a 56 de membri de partid de a se transfera la filiala PNL Sector 1 este o dovadă a „deficitului enorm de democraţie” din partid şi a opinat că mişcarea are scopul de a influenţa desemnarea delegaţilor din partea filialei la Congresul PNL.

Am asistat cu stupoare la un gest pe care nu l-am mai întâlnit până acum şi l-am mai văzut nicăieri. Brusc, 56 de membri ai PNL au dorit să se transforme la Sector 1. Se pare că există o temere la nivelul conducerii PNL cu privire la delegaţii care vor participa din partea Sectorului 1 la Congres, o temere pe care eu o găsesc total nejustificată, având în vedere că nu există nicio competiţie în momentul de faţă. Domnul preşedinte în funcţie candidează din câte ştiu. Este, din ce ştiu eu, singurul candidat la preşedinţia partidului, deci nu văd motivul îngrijorării. Unii dintre liderii actuali consideră că «cine nu este cu noi, este împtoriva noastră» şi atunci la Sectorul 1, unde au fost luări de poziţii neagreate de conducerea partidului, trebuie schimbată structura delegaţiei permanente. Şi atunci ne vom trezi la congres cu delegaţi desemnaţi de altă majoritate decât structurile exitente la PNL Sector 1. Este o mişcare injustă, lipsită de o minimă etică în politică şi care arată că există o atitudine care nu are nimic de a face cu esenţa comportamentului într-un partid liberal”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a susţinut că cel mai grav lucru ţine de modul în care se organizează Congresul PNL şi faptul că până în prezent „nu există niciun document politic care să schiţeze care sunt principalele direcţii de acţiune politică ale PNL în perioada următoare”.

El a mai precizat că speră ca viitorul Congres al PNL să nu fie o „simplă formalitate care să adopte nişte propuneri care îndepărtează PNL de la ceea ce este linia care l-a consacrat de partid deschis dezbaterilor interne”.

Fostul lider al PNL a menţionat că nu va putea să accepte o „democraţie participativă, aşa cum se preconizează, iar deciziile să fie luate exclusiv de preşedintele partidului”.

Ce s-a întâmplat luni la Biroul Politic teritorial a fost de fapt un model tipic de ce înseamnă democraţie în partid pentru Crin Antonescu. Este exact ca în povestea cu doi lupi şi un miel, care s-au adunat la masă să voteze ce mănâncă la prânz. Ce s-a întâmplat a fost că Antonescu a trimis 56 de turişti de partid în organizaţia Sectorului 1„, a declarat şi Andrei Chiliman.

În acelaşi timp, la Parlament, preşedintele Daniel Chiţoiu a convocat şedinţa PNL Sector 1 pentru stabilirea delegaţilor la Congres şi spune că nu există nicio conspiraţie.

VEZI cine va reprezenta PNL Sectorul 1 la Congresul PNL din 22 – 23 februarie