SCANDAL în Craiova. Casele romilor, construite ilegal, distruse cu buldozerele VIDEO

Mai multe gospodării ale romilor, ridicate ilegal la marginea Craiovei, au fost puse la pământ. Autorităţile au intrat cu buldozerele, miercuri dimineaţă. 36 de oameni, dintre care 14 copii, au fost evacuaţi.

23 mai 2013, 07:56
SCANDAL în Craiova. Casele romilor, construite ilegal, distruse cu buldozerele VIDEO

Cele şase case ridicate abuziv, în urmă cu doi ani, pe terenul primăriei, au fost demolate cu ajutorul buldozerelor. 36 de romi, printre care şi 14 minori, au fost evacuaţi, potrivit România TV.

Copiii au fost preluaţi de către asistenţii sociali şi duşi la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Acolo urmează să fie evaluaţi din punct de vedere medical şi reintegraţi în familie sau duşi într-un centru pentru primire minori. Adulţii vor fi verificaţi la poliţie, după care vor fi îndrumaţi către localităţile de domiciliu.

Acţiunea de demolare a fost organizată şi ca urmare a numeroaselor sesizări primite de la vecinii romilor. Oamenii s-au plâns că de când s-au stabilit acolo, romii le fură din gospodării, se branşează ilegal la reţeaua de electricitate, trimit copiii la cerşit, dar, mai ales, reprezintă un foc de infecţie în zonă.