Scandal după difuzarea filmului cu Boc gol-puşcă. CNA va analiza emisiunea

CNA a primit mai multe sesizări de la telespectatori cu privire la ediţia de luni a emisiunii "Un show păcătos" de la Antena 1, unde a fost difuzată o înregistrare în care fostul premier Emil Boc apare nud, Consiliul urmând să analizeze respectivul program într-una din şedinţele sale viitoare. Liderul PNL, Crin Antonescu, care a comentat imaginile în emisiunea cu pricina, este criticat dur de unii politicieni.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 14:04
Scandal după difuzarea filmului cu Boc gol-puşcă. CNA va analiza emisiunea

„Am primit nouă sesizări (până la difuzarea acestei ştiri, n.r.) de la telespectatori. Se va întocmi un raport de monitorizare, care va intra în analiza Consiliului într-o şedinţă viitoare”, a declarat pentru MEDIAFAX Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

În ediţia de luni seara a emisiunii „Un show păcătos” de la Antena 1 a fost difuzată o înregistrare în care fostul premier Emil Boc apare nud, în timp ce pare că se pregăteşte să se îmbrace într-un vestiar. În respectiva înregistrare, fostul premier apare filmat din spate.

Înregistrarea video a fost comentată în direct, la emisiunea din miezul nopţii, de liderul PNL, Crin Antonescu.

„Săracu’ domnu’ Boc, şi aşa nu e într-o situaţie prea fericită, acuma a mai apărut… Eu cred că ar trebui ca cei care se ocupă de securitatea unui demnitar de asemenea rang, că era şi prim ministru la ora respectivă, să împiedice şi aşa ceva. Nu e plăcut ca imagini aşa de fruste să apară în prese. Fără să politizăm, dar ca să facem haz de necaz, eu cred că un pedelist i-a făcut-o că nici ăştia nu sunt de încredere nici între ei”, a spus Antonescu.

Parlamentarii puterii au criticat gestul lui Crin Antonescu de a comenta imaginile cu fostul premier filmat gol, în timp ce unii colegi din USL încearcă să-i găsească justificări.

Penibil pentru Crin Antonescu. În niciun caz, nu denotă un comportament cu veleităţi de lider politic. Şi-a arătat adevărata valoare„, a reacţionat deputatul PDL, Raluca Turcan. 

Deputatul PSD Eugen Bejinariu spune însă că poate Antonescu era „într-o stare de bună-dispoziţie, şi de aceea a vrut să comenteze un lucru care, normal, nu trebuie băgat în seamă”.

Chiar în preajma primului ministru nu stă oricine şi nici nu poate să facă astfel de filmări. Este clar că este făcută din interior. Personal nu gust astfel de filmari„, a comentat în schimb colega de partid a lui Crin Antonescu, Mariana Câmpeanu.

Dan Capatos: Nu regret că am dat imaginile, îmi pot reproşa că le-am repetat

Dan Capatos, realizatorul emisiunii care a difuzat imaginile cu Emil Boc dezbrăcat, a declarat pentru România TV că nu a greşit cu nimic prezentând imaginile şi că el a vrut să arate că siguranţa unui parlamentar este pusă în pericol.

Nu am de ce să regret, sunteţi jurnalişti cu experienţă şi mai ales cu experienţă de presă de investigaţii sau de tabloid  şi orice jurnalist ar fi difuzat astfel de imagini. Le-am difuzat pentru a demonstra că siguranţa unui parlamentar este pusă în pericol. Difuzarea imaginilor ne-a ajutat să ne înţelegem cât de bine poate fi protejat un prim ministru în ţara asta şi dacă asta i se întâmplă lui nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla unui om de rând. Normal că nu a fost doar decizia mea, vi se pare că sunt în postura să fac ce vreau eu la Antena 1? Nu cred că un realizator poate intra într-un studio şi să dea ce vrea el, astfel de probleme au fost discutate pe toate feţele”, a declarat Dan Capatos.