Scandal cu împuşcături între taximetrişti pe Aeroportul Otopeni VIDEO

Împuşcături, miercuri seară, la intrarea în Aeroportul Otopeni. O ceartă între taximetriştii autorizaţi de pe aeroport şi "piraţi" a degenerat într-un conflict deschis. S-a tras cu un pistol cu bile, iar un bărbat a fost rănit cu bâta. Dispeceratul de taxi de pe aeroport a fost distrus în totalitate.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 21:20
Scandal cu împuşcături între taximetrişti pe Aeroportul Otopeni VIDEO

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 21.00. Cu câteva ore înainte, la cererea taximetriştilor autorizaţi, piraţii fuseseră daţi afară de pe aeroport. La scurt timp, s-au întors să se răzbune. „După ce au fost daţi afară din aeroport, s-au dus în oraş, au venit cu bâte şi pistoale şi au început să spargă dispeceratul şi să dea în oameni şi să-i bată”, a spus unul dintre martorii la incident.

Unul dintre taximetriştii autorizaţi, care avea asupra lui un pistol cu bile, a tras un foc de armă, în legitimă apărare. Asta nu i-a speriat pe agresori, care au distrus locul în care funcţionează dispeceratul şi l-au lovit cu bâta pe unul dintre şoferii autorizaţi.

„La locul evenimentelor s-a deplasat o echipă SMURD. Acolo a fost găsită o persoană care suferise o contuzie la unul din braţe, dar persoana în cauză a refuzat transportul la spital şi echipajul de prim ajutor s-a reîntors”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Iflov, Simion Petruş.

Poliţiştii au deja un cerc de suspecţi. „Lucrătorii noştri de poliţie au făcut verificări şi au identificat doi suspecţi, care se pare că au fost la faţa locului. Se fac cercetări în continuare pentru stabilirea şi a celorlalte persoane participante la acest incident”, a declarat comisarul Nicolae Giugum, şeful Poliţiei Transporturi Aeriene „Henri Coandă”.

Disputele dintre taximetriştii de pe aeroport nu sunt o noutate. Taximetriştii autorizaţi spun că piraţii le fură clienţii şi, mai mult, îi păcălesc pe aceştia practicând tarife cu mult peste cele impuse de lege.

„Scandalul mocnea de foarte mult timp. Noi am anunţat autorităţile de la Aeroportul Otopeni. Taximetriştii fără licenţă sunt acolo zilnic şi acostează oamenii care ies din aeroport. Taximetriştii legali stau cu orele în parcare aşteptând clienţii. Neimplicarea autorităţile au dus la acest scandal. Mafia din aeroport trebuie dată afară, altfel scandalurile de acest gen vor continua”, a declarat la România TV, Vasile Ştefănescu, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Bucureşti.