Sat TERORIZAT de urşi în Vrancea. Animalele au ajuns să intre în casele oamenilor

Sătenii din Vizantea Livezi, judeţul Vrancea, au ajuns la disperare din cauza urşilor care, de trei săptămâni, coboare în localitate noapte de noapte, în căutare de mâncare.

RomaniaTV.net
16 mai 2013, 14:14
Sat TERORIZAT de urşi în Vrancea. Animalele au ajuns să intre în casele oamenilor

Zeci de animale din gospodăriile sătenilor din Vizantea Livezi au fost omorâte în ultimele săptămâni de urşii înfometaţi, informează România TV. Oamenii sunt înspăimântaţi şi nu mai ştiu ce să facă, mai ales că s-a ajuns până într-acolo încât fioroasele animale intră chiar şi în case în căutare de mâncare.

Până acum, bilanţul animalelor ucise de urşi se ridică la 25 de capete.

Situaţia se datorează faptului că în această perioadă urşii nu mai găsesc mâncare în pădure şi astfel sunt nevoiţi să coboare în sat după hrană.

Primarul comunei a făcut o adresă către Inspectoratul Teritorial Silvic pentru a se căuta o rezolvare, însă până acum nimic nu s-a schimbat. Mai mult, reprezentanţii instituţiei le-au transmis oamenilor că nu pot împuşca urşii pentru că sunt animale protejate prin lege.

Luna trecută, Ministerul Mediului a decretat uciderea ursului brun interzisă, subliniind că se vor acorda derogări pentru omorârea animalelor din această specie doar dacă nu există alternativă.