Şase lucruri esenţiale de făcut în fiecare zi, pentru o viaţă mai bună

O viaţă sănătoasă vine cu un pic de efort. Iată ce ne sfătuiesc experţii să facem în fiecare zi, pentru a ne simţi mai bine şi pentru a ne asigura că o să îmbătrânim frumos.

RomaniaTV.net
30 iul. 2012, 09:31
Şase lucruri esenţiale de făcut în fiecare zi, pentru o viaţă mai bună

1. Mergeţi 30 de minute. Puteţi face o singură sesiune de plimbare de 30 de minute sau puteţi avea mai multe plimbări care să însumeze jumătate oră. Important este să mergeţi, pentru a vă menţine inima sănătoasă. Ţinta voastră trebuie să fie de 10.000 de paşi zilnic – un pedometru vă va ajuta să ţineţi cont.

2. Spălaţi-vă pe dinţi, dacă vreţi să îi mai aveţi în viitor. Dacă asta nu vă motivează, atunci faceţi asta pentru inima voastră, pentru prevenirea ridurilor sau pentru satisfacţia sexuală.

3. Beţi mai multe căni de ceai verde pe zi şi multă apă. Va ajuta la eliminarea toxinelor şi tuturor substanţelor rele.

4. Luaţi suplimente alimentare: pastile cu omega 3 – 1 gram de omega 3 cu jumătate de oră înainte de prânz şi înainte de cină. Dacă nu vreţi pastile, atunci mâncaţi şase nuci de două ori pe zi sau 113 grame de peşte neprăjit de trei ori pe săptămână. Somonul este unul dintre cei buni peşti pentru sănătatea noastră.

– Nu uitaţi să apelaţi la vitamine, iar dacă aveţi peste 40 de ani (femeile) sau peste 35 (bărbaţii) luaţi două aspirine mici la micul dejun cu jumătate de pahar de apă caldă, una înainte şi una după masă. Important este să vorbiţi mai întâi cu doctorul despre asta.

– Luaţi 300 de miligrame de coenzima Q10 la micul dejun şi la cină pentru sănătatea mitocondriilor.

5. Meditaţi pentru 5 minute, în orice moment al zilei. Într-o lume atât de zgomotoasă, creierul nostru are nevoie de momente de linişte pentru a-şi reîncărca bateriile, pentru a se putea concentra şi pentru a se îngriji.

6. Dormiţi 7-8 ore în fiecare noapte. Încercaţi acest program pentru a putea dormi ca o pisică leneşă:

– terminaţi-vă toată treaba planificată pentru a evita un somn încărcat de stres
– aveţi grijă de igiena de noapte (spălat pe dinţi, pe faţă etc.)
– petreceţi câteva minute respirând adânc sau meditând
– evitaţi activităţile care vă stimulează, precum exerciţiile fizice sau privitul la TV. În schimb, sexul este recomandat înainte de culcare.