Şarapova întâlneşte o româncă în turul I la Roland Garros. Vezi adversarii tuturor românilor

Pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros, care începe duminică, la Paris, suntem reprezentaţi de cinci sportive în secţiunea feminină şi de Victor Hănescu la masculin.

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 12:39
Şarapova întâlneşte o româncă în turul I la Roland Garros. Vezi adversarii tuturor românilor

Ediţia cu numărul 111 a Internaţionalelor de Tenis ale Franţei începe duminică, la Roland Garros, iar vineri a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor de pe tabloul principal. În secţiunea feminină, România este reprezentată de cinci jucătoare, cea mai dificilă adversară având-o Alexandra Cadanţu. Aceasta o va întâlni pe a 2-a favorită, Mariei Şarapova, semifinalistă a acestui turneu în 2007 şi 2011.

Tot cu o favorită va juca şi Sorana Cîrstea, care o întâlneşte pe însăşi deţinătoarea titlului, chinezoaica Na Li. Simona Halep va juca în primul tur cu favorita numărul 26, jucătoarea cehă Petra Ceskovska, în timp ce americanca Irina Falconi va fi adversara Edinei Gallovits-Hall. Favorita numărul 32, Monica Niculescu, o va întâlni pe rusoaica Nina Bratchikova, iar Irina-Camelia Begu va juca împotriva franţuzoaicei Aravane Rezai, beneficiara unui wild-card. În ceea ce-l priveşte pe Victor Hănescu, singurul nostru reprezentant pe tabloul masculin, el îl va întâlni pe spaniolul Pablo Andujar.

În privinţa favoriţilor, sorţii i-au surâs lui Rafael Nadal, ai cărui principali adversari până la finală par a fi David Ferrer şi Andy Murray. În schimb, Novak Djokovic şi Roger Federer, care se află în aceeaşi secţiune, vor avea parte de oponenţi puternici pe zgură, precum Tomas Berdych sau Juan Martin Del Potro.

Djokovic ar urma să aibă parte încă din turul III de un adversar dificil, pe Jurgen Melzer, apoi pe Nikolay Davydenko, iar în sferturi pe Fernando Verdasco sau Jo-Wilfried Tsonga, înainte de a-l întâlni pe Federer. Elveţianul are parte de un traseu şi mai complicat. Ar juca împotriva lui Andy Roddick în turul III, iar în sferturi cu Berdych sau Del Potro.