Sărăcie lucie la Ministerul de Interne. Vezi ce spune ministrul Ioan Rus VIDEO

Ministerul Administraţiei şi Internelor este unul foarte sărac. Aşa susţine noul şef al instituţiei, Ioan Rus, într-un interviu pentru România TV.

RomaniaTV.net
19 mai 2012, 09:08
Sărăcie lucie la Ministerul de Interne. Vezi ce spune ministrul Ioan Rus VIDEO

La Ministerul de Interne nu există bani nici de benzină pentru maşinile vechi din dotare. Iar o parte dintre cele care pleacă în misiuni, circulă şi acum cu cauciucurile de iarnă. Asta este situaţia unuia dintre ministerele-cheie ale ţării, iar până la prima rectificare bugetară nu se poate pune problema de dotări sau angajări.

„Plecăm de la o stare de lucru rezultată în urma filosofiei de guvernare a altcuiva decât a noastră. Suntem la exerciţii impuse, nu suntem la libere. Vom şti eventual ceva suplimentar după prima rectificare de buget”, a spus Ioan Rus, pentru România TV.

În ceea ce priveşte personalul, Ministerul Administraţiei şi Internelor a ajuns la nivelul anului 1991. Ioan Rus are o soluţie în acest caz: „Sper să obţin resursele necesare să angajăm promoţia de 2011 şi a promoţiei de 2012”.

Până atunci, cei care sunt deja în Minister vor fi evaluaţi ca în fotbal. „O dată la semestru, ultimii trei inspectori şefi, ultimii trei în clasamentul performanţei profesionale, trebuie să se lupte. E ca la fotbal, ultimii patru retrogradează”, spune Ioan Rus, care speră ca în două săptămâni să ştie clar cu ce oameni şi cu ce bani porneşte la drum.