Şapte planete din galaxia noastră ar putea găzdui viaţă VIDEO

Şapte planete din Calea Lactee ar putea găzdui viaţă, au anunţat cercetătorii care au alcătuit un catalog al lumilor extraterestre ce ar putea fi locuite.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 17:06
Şapte planete din galaxia noastră ar putea găzdui viaţă VIDEO

Catalogul exoplanetelor locuibile (The Habitable Exoplanets Catalog, HEC) a sărbătorit prima sa aniversare cu anunţul că a depăşit aşteptările în căutarea pentru noi Pământuri.

Principalul cercetător, Abel Mendez, a precizat că spera să adauge doar una sau două planete în primul an al proiectului. Faptul că au adăugat alte cinci a fost depăşit aşteptările tuturor.

Echipa profesorului Mendez de la Planetary Habitability Laboratory a lansat HEC în decembrie anul trecut. Până acum au fost confirmate 80 de exoplanete de dimensiuni apropiate Pământului, însă doar şapte dintre ele se află la distanţa potrivită de steaua lor pentru a avea apă lichidă la suprafaţă, spun cercetătorii.

Aceste planete sunt: Gliese 581d, HD 85512b, Kepler 22b, Gliese 667Cc, Gliese 581g, Gliese 163c, HD 40307g. Ele sunt considerate super-Pământuri, întrucât sunt mai mari decât planeta noastră. Experţii nu au găsit încă nicio planetă care să fie complet asemănătoare Terrei.

Alte 27 de planete candidate la titlul de locuibile, descoperite de telescopul Kepler de la NASA, aşteaptă confirmarea. Experţii spun, însă, că nu există nicio garanţie asupra faptului că aceste planete chiar sunt locuibile şi nici nu sunt siguri 100% că există în realitate.