Şapte moduri SURPRINZĂTOARE în care natura încearcă să te omoare GALERIE FOTO

Nu este niciun secret faptul că o mulțime de lucruri din natură vor să te omoare. Ești cu siguranță familiarizat cu unele dintre "armele" mai agresive pe care le are Mama Natură: Cobra, văduva neagră, vulcanii. Dar ce ştii despre metodele mai subtile? Moartea deghizată în roci, boabe, sau creaturi frumoase de la mare? Mai jos sunt șapte asasini naturali mai puțin cunoscuţi, care pot părea doar spectatori în viaţa ta.

09 aug. 2013, 06:10

1. Pe terasă – planta de ricin

Această plantă este folosită ca decoraţiune pentru terasă şi este foarte populară în regiunile mai calde ale Americii, potrivit Newsweek. Este o plantă frumoasă pe parcursul tuturor etapelor de înflorire, la sfârșitul căreia fasolea (de fapt, o sămânță) devine o floare vibrantă.

Numele real al plantei de ricin este Ricinus communis. În semințele sale se află otrava mortală a ricinului. O doza letală pentru om este de patru până la șase semințe. Intoxicaţia, dacă nu este tratată, duce la o moarte foarte lentă și dureroasă (senzație de arsură în gură și gât, dureri abdominale, prurit și diaree cu sânge).

2. În colecția de pietre – Hutchinsonite

Dacă iadul ar fi făcut dintr-o singură piatră specială, aceasta ar fi, probabil, Hutchinsonite. Descoperită de Arthur Hutchinson în 1904, Hutchinsonite este un amestec de sulf, taliu, plumb și arsenic. Trei dintre cele patru minerale sunt letale pentru oameni, iar al patrulea, sulful, nu este nici el foarte placut.

Mindat, cea mai mare baza de date despre minerale de pe internet, avertizează cu tărie, „Evită inhalarea de praf în momentul manipulării sau ruperii acestei pietre. Nu linge sau ingera.”

3. În timp ce te afli într-o vacanţă tropicală – caracatiţa cu inele albastre

Caracatiţa cu inele albastre este un fel de frumusețe în culori neon, pe care un scafandru ar fi foarte bucuros să o descopere în timp ce explorarează recifurile de corali de pe coasta Australiei. Minuscula caracatiță (12-20 cm) arată de fapt destul de banal, până când devine agitată, moment în care va deveni de un galben strălucitor, cu inele albastre. Apoi începe să muște, producând un venin neurotoxic pentru care nu există niciun antidot.

Fiecare caracatiță poartă suficient venin pentru a ucide 26 de oameni. Mușcăturile sunt mici, și, uneori, un scafandru s-ar putea nici să nu îşi dea seama că a fost mușcat … până când inima nu i se oprește și plămânii lui sunt paralizaţi.

4. În alimentele organice – Hemlock

Familia de plante otrăvitoare Hemlock include unele surprize. Plantele Hemlock şi-au însușit arta de a se deghiza. Aceasta este una din plantele sălbatice tip „morcov”, cele mai multe dintre ele fiind inofensive și de multe ori comestibile.

Arată într-adevăr foarte inofensiv, dar Hemlock îţi va paraliza muschii respiratori si te va omorî din cauza lipsei de oxigen.

CITEŞTE ŞI: Cele mai spectaculoase fenomene ale naturii

5. În murdărie – Coccidioides

În anumite părți din sud-vestul Americii, chiar și murdăria încearcă să te omoare. Ei bine, nu, de fapt, nu chiar murdăria, ci o ciupercă numită Coccidioides immitus, care trăiește în mizerie. Această ciupercă este ușor de răpândit în aer, din cauza construcțiilor, agriculturii, vântului și cutremurelor. Atunci când este inhalată, ciuperca produce o afecțiune numită coci, sau „valley fever.” Vestea bună este că doar aproximativ 5 la sută din persoanele infectate cu coci dezvoltă de fapt această boală. Dar atunci când o fac, este foarte grav.

Fara tratament, coci se pot răspândi pe tot corpul, devorând tot ce ating. Aceasta poate provoca ulceratii ale pielii, abcese, leziuni osoase, articulaţii grav inflamate, inflamarea inimii, probleme ale tractului urinar şi meningita, care pot duce la deces.

6. În acvariul tău – palytoxin

Zoanthids sunt animale marine mici, mici, care trăiesc pe corali şi pietre. Ei trăiesc confortabil în unele acvarii de acasă și, ocazional, se acumulează în fructe de mare. Și ei sunt absolut compatibili cu palytoxin, una dintre cele mai mortale otrăvuri cunoscute de om. Ar trebui ca o persoană să manânce fructe de mare care au ingerat prea multe zoanthids, să se rănească de o piatră zoanthid, sau, ca într-un caz particular, să inspire palytoxin în timp ce încerca să cureţe acvariul peştilor, şi numai lucruri oribile se pot întâmpla.

Aceasta va experimenta rabdomioliză. Acest lucru înseamnă că mușchii se rup de schelet și conținutul celulelor se vor scurge în sânge. Corpul începe, destul de repede, să sufere aproape fiecare efect imaginabil al otrăvirii, de la insuficienta renala la înțepături şi arsuri ale pielii. Cauza din spatele morţii cu palytoxin este insuficienţa cardiacă.

7. În vacanţa la băi – hidrogenul sulfurat

Unii oameni le numesc gaze de canalizare, unii le numesc doar mirosuri neplăcute. Când materialul organic se descompune (în canale, mlaștini, sau îngrășăminte naturale), în condiții adecvate, se poate produce un gaz letal numit hidrogen sulfurat. El este produs, de asemenea, atunci când unele minerale sulfuroase (cum ar fi cele care căptușesc pereții unor puțuri naturale și izvoare) sunt amestecate cu apă.

Când acest gaz este eliberat în aer, el poate ucide o persoană înainte să inspire de două ori. Chiar și avertizarea naturală, mirosul de sulf, care seamănă cu un ou stricat, nu poate fi luat în considerat, pentru că hidrogenul sulfurat omoară simţul mirosului. Ca să nu mai menționăm că este, de asemenea, coroziv, inflamabil și extrem de exploziv. Vestea bună este că expunerea scăzută face puțin rău. Vestea proastă este expunerea mare poate veni fără avertisment.