Şapte modalităţi de a bea mai multă apă

Consumul de apă recomandat zilnic ajută la o funcţionare mai bună a organismului, la obţinerea unui ten radiant şi chiar la scăderea în greutate.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 15:07
Şapte modalităţi de a bea mai multă apă

Aproximativ 80 la sută din aportul nostru zilnic de apă vine din băuturi, iar restul de 20 la sută provine din alimentele pe care le consumăm.

Medicul nutriţionist Keri Gans vine în ajutor cu câteva modalităţi rapide şi la îndemână pentru a adăuga şi mai multă apă în rutina zilnică, scrie huffingtonpost.com.

1. Pune un pahar cu apă lângă pat şi bea-l imediat cum te trezeşti, înainte de obişnuita cafea sau ceai.

2. Păstrează o cană sau o sticlă lângă birou. Dacă tot neglijezi consumul de apă, pune un bileţel pe computer care să-ţi reamintească acest lucru. Mai mult, îţi poţi pune şi o alarmă la telefon.

3. Dacă nu ai un loc de muncă de birou, ia o sticlă de apă în geantă pentru a o avea la îndemână, când eşti pe afară.

4. Înainte de a mânca, bea un pahar sau două de apă. Un studiu arată că două pahare de apă înaintea meselor pot contribui la o pierdere de 2 kilograme jumătate din greutatea corporală.

5. Dacă eşti tipul de persoană care preferă mai degrabă băuturile dulci, în locul apei, atunci amestecă într-un pahar 1/4 suc de fructe cu apă.

6. Dacă ţi-e poftă de un suc sau de o altă băutură dulce care nu este făcută 100% din fructe, mai bine bei un pahar cu apă. Şi dacă îţi plac neapărat băuturile carbogazoase, încearcă o apă minerală acidulată.

7. Adaugă puţină aromă apei. Poţi folosi fructe proaspete sau legume pentru a aroma apa. Castravetele, lămâia, lime-ul şi pepenele verde sunt opţiuni gustoase.