Săptămâna Modei de la Paris: Colecţiile Elie Saab şi Valentino, romantice şi delicate VIDEO

Cei mai cunoscuţi desgineri din lume îşi prezintă în aceste zile, la Paris, colecţiile pentru sezonul primăvară-vară 2013, iar cuvântul de ordine este feminitatea. Săptămâna modei, care se încheie joi, a fost dominată de nume mari, precum Valentino, Armani sau Elie Saab.

24 ian. 2013, 06:57
Săptămâna Modei de la Paris: Colecţiile Elie Saab şi Valentino, romantice şi delicate VIDEO

Designerul libanez Elie Saab a propus pentru sezonul viitor rochii romantice, din materiale fluide, decorate cu cristale Swarowski şi paiete. Criticii au descris colecţia drept o „odă adusă delicateţii”.

„Întotdeauna încerc să fac femeia foarte feminină, dar de această am încercat să am o abordare diferită. Aşa că majoritatea rochiilor au mâneci lungi, ceea ce, din punctul meu de vedere, crează un efect mai translucid şi feminin”, a declarat designerul Elie Saab.

VEZI AICI PREZENTAREA COMPLETĂ A COLECŢIEI ELIE SAAB

Romantismul descrie şi colecţia propusă de casa Valentino.

„Designerii casei Valentino au ales materiale transparente, inserţii de dantelă cu motive geometrice şi broderii preţioase. Paleta de culori aleasă a fost în general pastelată, dominată de nuanţe de crem, bej şi bleu. Au existat, însă, şi accente în roşu şi negru”, a precizat creatorul de modă Valentino.

Colecţia Armani Privé pentru primăvară-vară 2013 a marcat o întâlnire între Orient şi Occident, totul punctat de accente tribale. Pantalonii şi sacourile sculpturale au ocupat un loc central în prezentarea casei Armani. Totul în culori ca ciocolatiu, roşu, portocaliu sau verde.