„Săptămâna Gustului în România”, în octombrie, în şcoli şi restaurante

"Săptămâna Gustului în România", un eveniment dedicat alimentaţiei sănătoase şi echilibrate, se desfăşoară în luna octombrie în mai multe oraşe din ţară, în şcoli şi restaurante.

RomaniaTV.net
18 oct. 2012, 12:45
„Săptămâna Gustului în România”, în octombrie, în şcoli şi restaurante

„Săptămâna Gustului în România” se află la a doua ediţie, după ce, în 2011, peste 150 de „lecţii ale gustului” au fost însuşite de către elevii claselor primare.

La a doua ediţie, „Săptămâna Gustului” se desfăşoară sub deviza „Bun pentru gust, pentru sănătate şi pentru planetă” şi propune activităţi şi evenimente dedicate unui public numeros şi de diferite categorii de vârstă.

Astfel, peste 4.000 de elevi din şcolile primare se întâlnesc în cadrul evenimentului cu profesioniştii care susţin „lecţii ale gustului” în Ploieşti, Piteşti şi Bucureşti, din 1 octombrie până pe 26 octombrie.

Zece restaurante vor permite publicului, sub deviza „Restaurantele Gustului”, să descopere o varietate de bucătării la un preţ atractiv, între 22 şi 28 octombrie.

Totodată, studenţi de la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi de la Universitatea Bucureşti vor fi învăţaţi de bucătari, în perioada 24 – 25 octombrie, în cadrul evenimentelor „Chef in Campus”, cum să mănânce sănătos, bun şi cu buget de limitat.

De asemenea, sub înaltul patronaj al Ambasadei Franţei, va fi organizată pe 26 octombrie, o seară „plină de gusturi şi savori”, ce va reuni oficialităţi române şi franceze.