Salt incredibil! A sfidat moartea şi a stabilit patru recorduri mondiale VIDEO

Un cascador de origine columbiană a stabilit patru recorduri mondiale într-o singură săritură de la peste 11.000 de metri. Pe lângă faptul că a zburat de la cea mai mare altitudine şi s-a deplasat pe cea mai lungă distanţă, omul pasăre din Columbia a atins cel mai bun timp de menţinere şi cea mai mare viteză în aer.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 19:12
Salt incredibil! A sfidat moartea şi a stabilit patru recorduri mondiale VIDEO

Jhonathan Florez, în vârstă de 29 de ani, a sărit dintr-un avion aflat la 11.358 de metri altitudine, deasupra localităţii Guajira (Columbia). În timpul zborului efectuat cu ajutorul unui costum special, cascadorul a atins viteza de 160 km/h, cea mai mare de până acum.

Pe lângă faptul că a sărit de la cea mai mare altitudine la care s-a aventurat până acum vreun Icar modern, Jhonathan s-a deplasat în plan peste 25 de kilometri, ceea ce reprezintă un nou record.

În plus, a fost zborul uman cu cea mai mare durată: 9 minute şi 6 secunde.

Costumul lui Florez a fost confecţionat special pentru a a-l proteja pe cascador de temperaturile foarte scăzute, care la altitudinea la care a ajuns columbianul ajungeau până la -45 de grade Celsius.

După atingerea acestui ţel, Jhonathan a decis să ia o pauză de la asemenea încercări. Asta de dragul soţiei, care nu este chiar atât de mulţumită de ceea ce face. Între timp, se va hrăni cu amintirea senzaţiei uluitoare pe care a avut-o în aer, înainte de a deschide paraşuta, la puţin peste 1.000 de metri distanţă de sol.

„Poate fi un sport periculos, dar îţi dă un incredibil sentiment de realizare. A fost o senzaţie uluitoare când am încheiat zborul, cel mai bun moment din viaţa mea. Sus acolo chiar pare că zbori. M-am antrenat foarte mult pentru această săritură, pentru că în aer este o foarte mare presiune, iar viteza vântului poate ajunge la 200km/h. Trebuie să fii foarte puternic pentru a-ţi putea manevra corpul cum trebuie cât mai mult timp”, a spus Jhonathan Florez.