Salariile îngheaţă în 2013 pentru cei mai mulţi angajaţi. Vezi domeniile unde vor creşte

2013 se anunţă un an fără creşteri salariale, pentru cei mai mulţi dintre angajaţi. După ce în anii trecuţi veniturile au scăzut în multe sectoare, acum analiştii preconizează că salariile vor sta pe loc. Există totuşi domenii în care angajaţii vor simţi o uşoară creştere a veniturilor.

19 feb. 2013, 10:21
Salariile îngheaţă în 2013 pentru cei mai mulţi angajaţi. Vezi domeniile unde vor creşte

Analiştii spun că 2013 va fi un an fără creşteri salariale, iar acolo unde patronii vor acorda mai mulţi bani sumele nu vor depăşi rata previzionată a inflaţiei, adică 3,5%, potrivit România TV.

Vor fi şi domenii unde creşterile salariale vor fi mai mari. Spre exemplu, în domeniul IT vor fi creşteri salariale de aproximativ 8%, în contextul în care un salariu pe această ramură poate atinge şi 2000 de euro pe lună. Programatorii sunt cei mai căutaţi, angajatorii căutând oameni buni chiar şi în străinătate.

Alte domenii unde se aşteaptă ca salariile să crească sunt asigurările, auto şi banking. România se menţine printre statele cu cele mai mici venituri din Europa Centrală şi de Est.

Un angajat din Rusia ia pentru un job 133 de euro pe lună, unul din Cehia 100 de euro pe lună, în timp ce în România, pentru aceiaşi muncă, un angajat încasează 67 de euro pe lună. Sondajele arată că o companie din 10 intenţionează să scadă salariile în acest an.

Salariul minim ar putea atrage mulţi imigranţi români. Cât câştigă un muncitor în Marea Britanie