Săftoiu, acuzat că ar fi concesionat familiei Voiculescu o clădire a TVR. Şeful TVR dezminte

Lucia Hossu Longin, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, îl acuză pe preşedintele instituţiei, Claudiu Săftoiu, că ar fi concesionat abuziv un imobil al televiziunii publice, din cartierul Primăverii, către trustul Intact, controlat de familia Voiculescu. Într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui şi directorului general al Televiziunii Române, Lucia Hossu Longin îi cere explicaţii lui Claudiu Săftoiu despre posibila concesionare a clădirii din strada Moliere, transmite România TV.

RomaniaTV.net
29 iul. 2013, 14:08
Săftoiu, acuzat că ar fi concesionat familiei Voiculescu o clădire a TVR. Şeful TVR dezminte

Lucia Hossu Longin susţine că beneficiarul concesiunii ar fi trustul de presă Intact, condus de Camelia Voiculescu.

„Camelia Voiculescu a vizitat sediul TVR din Moliere, însoţită de dl. Mihai Enea şi alte două persoane. Ea a mărturisit că acest teren şi studiourile, Arhiva, Garajul etc., îi sunt concesionate «din gard în gard». I s-a permis să vizioneze toate clădirile şi chiar a vrut să intre la TVR Cinema (…). Este de o gravitate fără seamăn acest proiect de concesionare, este un jaf la adresa Televiziunii Publice. Consiliul de Administraţie al TVR nu a fost informat cu privire la aceste tratative cu Trustul Intact”, se menţionează în scrisoare adresată lui Claudiu Săftoiu. Lucia Hossu Longin îl roagă pe preşedintele TVR să stopeze orice încercare de înstrăinare a spaţiilor TVR, iar la proxima întâlnire a Consiliului de Administraţie, să informeze membrii cine a dat voie Cameliei Voiculescu să viziteze şi să prospecteze sediile TVR.

In sediul din str. Moliere a funcţionat TVR în primii ani de la înfiinţare, aici funcţionând un corp de administraţie, o clădire de studiouri, depozite, garaje etc. Terenul aferent este de 12.100 de metri pătraţi, situat în zona de lux a Capitalei, unde metrul pătrat sărea de 5.000 de euro înainte de izbucnirea crizei imobiliare. Valoare totală a terenului se ridică şi în prezent la câteva zeci de milioane de euro.

De cealaltă parte, Televiziunea Română susţine că nu are în vedere şi nici nu ar putea cesiona vreun teren sau vreun sediu.

„Conducerea Televiziunii Române face următoarele precizări: Niciun angajat al Societăţii Române de Televiziunea nu a vizitat sediul TVR din strada Moliere împreună cu doamna Camelia Voiculescu. În altă ordine de idei, Televiziunea Română nu are în vedere şi, de altfel, nu poate cesiona vreun teren sau sediu. Societatea Română de Televiziune are doar drept de folosinţă asupra clădirilor, nefiind proprietara lor (Articolele 37 şi 38 din Legea 41/1994)”, se arată într-un comunicat al TVR.