Sabie de bronz. Tiberiu Dolniceanu a urcat pe podium la Mondialele de scrimă

Tiberiu Dolniceanu a ajuns până în semifinalele probei de sabie din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă care se desfăşoară la Budapesta. Sportivul nostru a fost învins în penultimul act de rusul Veniamin Reşetnikov, cu scorul de 10-15, şi a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

07 aug. 2013, 17:58
Sabie de bronz. Tiberiu Dolniceanu a urcat pe podium la Mondialele de scrimă

Campion european en-titre în proba de sabie, Tiberiu Dolniceanu a cucerit bronzul la Mondialele de scrimă de la Budapesta. Sportivul nostru îl învinsese în sferturile de finală pe italianul Enrico Berre, cu 15-4, după ce trecuse în primul tur de japonezul Kenta Tokunan (15-7), în şaisprezecimi câştigase la ucraineanul Dmitro Boiko (15-7), iar în optimi a dispus de italianul Luigi Samele (15-12).

Dolniceanu a pierdut însă disputa din semifinale cu rusul Veniamin Reşetnikov, scor 10-15, astfel că trebuie să se mulţumească cu medalia de bronz.

Ceilalţi trei reprezentanţi ai României, Iulian Teodosiu, Ciprian Gălăţeanu şi Alin Badea, au fost eliminaţi în primul tur, în al doilea tur, respectiv în optimile de finală.

La Mondiale, Dolniceanu mai avea o medalie de aur cu echipa (2009) şi una de bronz (2010, tot cu echipa).