S-a lansat cartea de educaţie financiară pentru copii

"Suma în lei a depozitului mulitplicată cu procentul dobânzii înmulţit cu numărul de zile. Totul se împarte la numărul de zile dintr-un an care, în prealabil, a fost înmulţit cu 100", aceasta este o ecuaţie care apare în cartea de Educaţie Financiară, lansată marţi, şi care ar trebui să ajungă în şcoli din toamna viitoare.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 21:49
S-a lansat cartea de educaţie financiară pentru copii

Cartea a apărut pentru ca cei mici să înveţe cum să-şi drămuiască banii. „M-am jucat timp de o oră şi jumătate cu cinci copilaşi cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani, iar în funcţie de întrebările pe care mi le-au pus am structurat cele cinci capitole ale cărţii. Sunt greoaiem, însă un invăţător bun ştie cum să transforme greul în facil”, a spus economistul BNR, Ligia georgescu Goloşoiu.

„Nu ştiu dacă eu la vârsta lor aş fi înţeles. Dar sunt convins că ei, cu mijloacele diferite pe care le au la dispoziţie, altele decât cele de acum 50 de ani, când eu eram de vârsta lor, vor reuşi să înţeleagă mult mai mult”, a precizat preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea.

„Noţiunile din carte nu sunt foarte grele pentru ei. Având în vedere că sunt clasa a IV-a, copiii au deja nişte noţiuni de bază”, a explicat educatoarea Alexandra Dumitru.