S-a inventat pasta de dinţi care REPARĂ cariile

S-a inventat pasta de dinţi care repară cariile în 60 de secunde. O echipă de dentişti din Chile îi poate trimite în şomaj pe dentişti. Specialiştii au descoperit o substanţă chimică care distruge definitiv cariile şi regenerează craterele dentare.

RomaniaTV.net
12 iul. 2012, 12:04
S-a inventat pasta de dinţi care REPARĂ cariile

Noua substanţă chimică desCOperită de cercetĂtori distruge în 60 de secunde bacteria corozivă care sparge smalţul dentar şi produce carii, scrie informatorulmoldovei.ro. „Keep 32″ ( în traducere „păstreaza 32”, de la numărul de dinţi din gura unui om) poate fi introdusă atât în toate pastele de dinţi din lume, cât şi în anumite produse alimentare.

Ideea dentiştilor din Chile a fost iniţial de a descoperi o substanţă chimică ce poate fi folosită în compoziţia gumei de mestecat.

Substanţa atacă direct streptococii mutant asezaţi pe dinţi şi reface ţesutul dentar. „Keep 32” este testată de mai bine de 7 ani, inclusiv pe oameni.

Produsele care vor conţine această substanţă miraculoasă se vor afla la vânzare în 14-18 luni susţin cercetătorii Jose Cordoba, de la Universitatea Yale, şi Erich Astudillo, de la Universitatea din Chile.