Reacţii dure după declaraţiile lui Tăriceanu: Ruşanu cere excluderea acestuia din PNL

Vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, a declarat pentru "Gândul" că în cazul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu se impune excluderea din partid pentru "prejudicii de imagine adus PNL".

RomaniaTV.net
25 ian. 2013, 13:27
Reacţii dure după declaraţiile lui Tăriceanu: Ruşanu cere excluderea acestuia din PNL

Declaraţiile politice în mod evident fac rău şi aduc un prejudiciu de imagine PNL. Trebuie să mergem până la excluderea din partid a acelor persoane, în cazul de faţă domnul Tăriceanu. Nu există nicio motivaţie logică, corectă, normală, ca astăzi cu un an şi jumătate înainte de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014 să soliciţi noi propuneri pentru candidaţii la această funcţie”, a precizat Ruşanu.

El a reamintit că la Congresele PNL, PC şi PSD din primăvara anului 2011 s-a stabilit candidatura lui Crin Antonescu pentru funcţia de candidat al USL la funcţia de preşedinte.

„La acea dată, niciun membru al PNL nu a fost împotriva acestei candidaturi. Să declari acum, cu numai câteva luni înainte de alegeri că ar trebui să stabileşti candidatul prezidenţial printr-un nou vot, altă persoană, înseamnă că eşti cel puţin de rea credinţă dacă nu un adversar al PNL şi ar trebui să fii tratat ca atare„, a afirmat Dan Radu Ruşanu.

Citeşte şi Voicu îi dă replica lui Tăriceanu: Decizia privind candidatul USL la prezidenţiale a fost deja luată

Fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, că cel care va candida din partea PNL la alegerile prezidenţiale ar trebui desemnat în urma unor alegeri interne la care să participe toţi membrii partidului. Totodată, Tăriceanu apreciază că acest lucru nu ar trebui făcut până în primăvara anului 2014.

„PNL are responsabilitatea de a alege cel mai bun candidat, ce are şanse să câştige alegerile prezidenţiale, Propunerea pe care doresc să o fac este organizarea unui scrutin de alegeri interne. Este o practică utilizată în ţări precum Franţa, Marea Britanie, Statele Unite sau Israel”, a afirmat Tăriceanu.

Acesta estimează că procedura ar duce la o implicare mai mare a membrilor PNL în viaţa internă a partidului, iar PNL va deveni mai atractiv pentru cei care acum nu au o afiliere politică.

„Eu cred că acest sistem are un mare avantaj: dă posibilitatea fiecărui membru al PNL să aleagă. Alegerile interne vor permite să selectăm cel mai bun candidat (…) O valenţă suplimentară este că vom întări PNL-ul, vom motiva membrii noştri pentru că le vom da sentimentul că sunt parte la luarea deciziilor”, a spus Tăriceanu.