Ministrul Mediului: Undă verde pentru proiectul Roşia Montană

"La Roșia Montană va fi cea mai modernă și mai sigură investiție în sistem închis din Europa", a anunțat marţi ministrul Mediului și Pădurilor, Laszlo Borbely.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 20:05
Ministrul Mediului: Undă verde pentru proiectul Roşia Montană

Cu prilejul unei conferințe de presă organizate la sediul Ministerului, întrebat despre proiectul minier Roșia Montană, Laszlo Borbely a explicat că în acest moment el mai așteaptă doar o adresă de la Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, privind descărcarea de sarcină arheologica a zonei aurifere.

Imediat după aceea, Ministerul Mediului ar urmă să emită avizul de mediu pentru redeschiderea minei:

„Nu o să dau drumul la acest proiect până ce nu voi fi convins, sută la sută, că respectă cele mai bune standarde din UE”, a promis Laszlo Borbely.

Ministrul român al Mediului a declarat că a făcut presiuni asupra investitorului canadian, firmă Gabriel Resources, și că acesta i-a promis că nivelul de cianuri din iazul de decantare va fi sub 3 mg / litru – o concentrație care deja nu mai poate fi măsurată prin mijloace tehnice obișnuite. „În SUA, limita admisă este de 50 de miligrame, iar în UE limita este de 10 miligrame”, a reafirmat ministrul Borbely. Citeşte mai mult pe green-report.ro.