Rovinieta cu număr de înmatriculare greşit poate fi corectată într-o oră

Persoanele care şi-au cumpărat rovinietă şi constată că numărul de înmatriculare este înscris greşit pot solicita corectarea greşelii, în cel mult 60 de minute, la punctul de vânzare de unde a achiziţionat-o.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 09:08
Rovinieta cu număr de înmatriculare greşit poate fi corectată într-o oră

„În cazul în care după achiziţionarea unei roviniete utilizatorul constată că numărul de înmatriculare al vehiculului a fost înscris greşit, poate solicita corectarea acestuia în punctul de vânzare unde a achitat rovinieta, într-un interval de 60 de minute (1 oră) de la emiterea acesteia”, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) .

Solicitarea de corectare se face prin prezentarea certificatului de înmatriculare al vehiculului/cărţii de identitate, urmând ca în punctul de vânzare, personalul abilitat al distribuitorului să păstreze o copie a acestuia/acesteia. Corectarea datelor se face fără perceperea de către distribuitor a unei taxe.

„Subliniem că nu se pot face modificări în ceea ce priveşte categoria vehiculului sau a perioadei de valabilitate a rovinietei. Pentru corectarea numărului de înmatriculare, distribuitorul va elibera două exemplare ale documentului care atestă modificarea în baza de date (unul care va fi semnat de către utilizator şi care va rămâne la distribuitor şi unul care va fi semnat/ştampilat de către distribuitor şi va rămâne la utilizator)”, precizează CNADNR.