Rovana Plumb: Dorim să învăţăm din experienţa Suediei în ceea ce priveşte energia alternativă

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, s-a întâlnit joi, 28 februarie 2013, cu Excelența sa Anders Bengtcen, ambasadorul Suediei în România. Pe agenda reuniunii s-au aflat preponderent subiecte din domeniul dezvoltării durabile, în special organizarea în luna martie la București a Forumului Symbio City, un concept care reflectă toate cunoștințele și experiența suedeză în abordarea dezvoltării durabile. 

28 feb. 2013, 14:44
Rovana Plumb: Dorim să învăţăm din experienţa Suediei în ceea ce priveşte energia alternativă

În cadrul întâlnirii, ministrul Rovana Plumb a ţinut să îl asigure pe ambasadorul Suediei la București că „România dorește să realizeze schimburi de experiență cu Suedia din punct de vedere al implementării sistemului de achiziții publice verzi și al aplicării eficiente a conceptului de dezvoltare durabilă”.

Ministrul Rovana Plumb a subliniat necesitatea protejării consumatorilor vulnerabili din România în ceea ce privește utilizarea resurselor de energie regenerabilă. “România și Suedia au o colaborare foarte bună, care trebuie valorificată la adevăratul potențial. Ne exprimăm dorința de a învăța din bogata experiență a Suediei în ceea ce privește utilizarea surselor de energie alternativă. Deși România a folosit în ultimii ani tot mai mult acest concept de resursa energetică, prețul energiei electrice plătit de consumatorii finali a tot crescut. Dorim să protejăm oamenii și prin intermediul acestor surse alternative de energie să beneficieze și ei cu adevărat de avantajele acestor tehmnologii și sa plătească astfel un preț mai mic” a declarat ministrul Rovana Plumb.

Cu ocazia acestei întâlniri, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice a trimis, prin intermediul Excelenței sale ambasadorul Anders Bengtcen, o scrisoare către omologul său suedez, ministrul Mediului din Suedia, Lena Ek, pentru a-și manifesta recunoștința în urma întâlnirilor bilaterale avute de cele două delegații în cadrul celei de-a 27-a sesiuni a UNEP de la Nairobi și totodată, pentru a-și exprima intenția unei strânse colaborări pe viitor între cele două ministere.