Rovana Plumb: Roşia Montană, în analiză până când vor exista garanţiile de protecţie a mediului

Proiectul Roşia Montană se află în analiză până când vor exista toate garanţiile de protecţie a mediului, a declarat, marţi, ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, la lansarea Raportului Planeta Vie.

RomaniaTV.net
15 mai 2012, 15:25
Rovana Plumb: Roşia Montană, în analiză până când vor exista garanţiile de protecţie a mediului

„Proiectul Roşia Montană se află în analiză la Ministerul Mediului până când vom finaliza şi vom avea toate garanţiile în ceea ce priveşte respectarea normelor de protecţia mediului”, a spus Rovana Plumb, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă are semnale referitoare la nerespectarea normelor de mediu, ministrul a subliniat că nu există astfel de semnale.

„Nu am niciun semnal. Suntem în analiză. În momentul în care vom finaliza vă vom ţine la curent. Toate întâlnirile pe acest proiect se vor face în mod transparent. În cursul zilei de mâine (miercuri n.r.) va fi finalizat şi calendarul întâlnirilor în ceea ce priveşte evoluţia acestui proiect”, a explicat Rovana Plumb.

Referitor la raportul juriştilor realizat în mandatul fostului ministru, Attila Korodi, actualul şef al MMP a precizat că va lua în discuţie aceste opinii într-o şedinţă a Colectivului de Analiză Tehnică (CAT).

„În protocolul de predare-primire se află la dosare speciale opiniile juriştilor privind modul în care trebuie interpretată decizia Tribunalului privind planul de urbanism zonal. Voi anunţa o şedinţă CAT în care vom lua în discuţie aceste opinii ale juriştilor”, a subliniat Rovana Plumb.