Rovana Plumb: Avizul de mediu pentru proiectul de la Roşia Montană va fi reanalizat

Avizul de mediu privind proiectul de la Roşia Montană va fi reanalizat, a declarat, marţi, ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, care a invitat ONG-urile la o discuţie pe această temă.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 11:57
Rovana Plumb: Avizul de mediu pentru proiectul de la Roşia Montană va fi reanalizat

‘Reanalizarea acestui proiect va fi făcută într-un mod cât se poate de transparent. În momentul de faţă, vă pot spune că pe data de 13 iunie, la ora 16.30, invit ONG-urile care au ca obiect de activitate mediul, în special domeniul proiectului Roşia Montană. Avizul de mediu va fi reanalizat şi vă vom comunica decizia la momentul respectiv. Dacă au trecut atâţia ani de zile în care acest aviz nu s-a dat, am propus în programul de guvernare ca şi obiectiv reanalizarea acestui proiect’, a menţionat Rovana Plumb, potrivit Agerpres.

Aceasta a adăugat că decizia finală va fi una a Guvernului, dar până la momentul respectiv trebuie continuate discuţiile şi efectuate analizele din punct de vedere al mediului, cât şi economic.

În data de 15 mai, Rovana Plumb anunţase că proiectul Roşia Montană se află în analiză până când vor exista toate garanţiile de protecţie a mediului.