Roşia Poieni: Cel mai mare dezastru ecologic din Europa, într-o Ediţie Specială

În urmă cu mai bine de 30 de ani, liniştea moţilor din Apuseni a fost curmată de invazia apelor roşii. Este vorba despre cel mai mare dezastru ecologic din Europa: Roşia Poieni. Drama oamenilor de aici, dar şi întreaga telenovelă a încercărilor statului român de a vinde Cuprumin, într-o Ediţie Specială, sâmbătă, de la 22.00, la România TV.

RomaniaTV.net
21 iul. 2012, 12:04
Roşia Poieni: Cel mai mare dezastru ecologic din Europa, într-o Ediţie Specială

Un loc binecuvântat de Dumnezeu. Astfel şi-au spus şi locuitorii din Geamăna când s-au vazut stăpâni peste acest tărâm bogat, udat de ape. Dar, ce a fost cândva mândria Apusenilor este astăzi o amintire. Nimic nu te lasă să ghiceşti că la poalele munţilor se ascunde o nenorocire.

Odată cu deschiderea exploatării miniere de la Rosia Poieni, sate întregi au fost rase de pe faţa pâmântului fără explicaţie. Astăzi, societatea care administrează exploatarea de cupru de la Rosia Poieni, a capitulat, din lipsa de fonduri, în faţa bombei ecologice. Statul român s-a angajat, în schimb, să privatizeze Cuprumin şi să rezolve astfel două lucruri.

Un reportaj în exclusivitate despre drama oamenilor de la Roşia Poieni şi întregul scandal economic si politic, în sâmbătă seară de la ora 22.00 ,într-o Ediţie Specială cu Ioan Corpoş.