Ronaldinho nu se gândeşte la retragere, în ciuda rupturii de Flamengo

Brazilianul Ronaldinho a declarat că retragerea sa din activitate "este încă departe", vineri, în contextul în care vrea să părăsească gruparea Flamengo, cu care are un litigiu financiar evaluat la 16 milioane de euro.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 19:05
Ronaldinho nu se gândeşte la retragere, în ciuda rupturii de Flamengo

„Mă gândesc că voi mai fi în activitate câţiva ani. Retragerea este încă departe”, a spus fotbalistul în vârstă de 32 de ani, care a mai evoluat la Gremio, Paris Saint-Germain, FC Barcelona şi AC Milan.

Ronaldinho, criticat de suporteri pentru prestaţia la Flamengo, unii fani strângând chiar semnături pentru a cere concedierea jucătorului, nu a menţionat dacă are vreo ofertă din Brazilia sau din altă ţară. „Sunt bine şi acum îmi voi planifica viitorul cu calm, în linişte”, a afirmat brazilianul.

Avocatul lui Ronaldinho a anunţat, joi, că fotbalistul poate părăsi echipa Flamengo, ca urmare a unei decizii a justiţiei, în condiţiile în care clubul din Rio de Janeiro îi datorează jucătorului 40 de milioane de reali (16 milioane de euro). „Sportivul a obţinut anularea contractului. Motivul este neplata salariului. Există o întârziere de patru luni în ceea ce priveşte plata salariului, ceea ce constituie un motiv valabil pentru reziliere, conform legii”, a explicat Gislaine Nunes.

Nemulţumit de decizia justiţiei, vicepreşedintele clubului Flamengo, Rafael de Piro, a declarat că va face apel.

Relaţia dintre Ronaldinho şi Flamengo, începută în ianuarie 2011, s-a degradat atât de mult încât brazilianul nu a mai răspuns convocării clubului pentru un meci amical disputat joi, la Teresina.