Romii se revoltă împotriva regilor Cioabă. Monarhii sunt contestaţi prin proteste de stradă

Tot mai mulţi romi spun că titlurile regale conferite zilele trecute lui Dorin şi Daniel Cioabă nu-i ajută cu nimic în viaţa de zi cu zi şi nu mai vor să recunoască regalitatea. Potrivit România TV, romii sunt supăraţi că după moartea lui Florin Cioabă au fost numiţi doi regi.

25 aug. 2013, 07:36
Romii se revoltă împotriva regilor Cioabă. Monarhii sunt contestaţi prin proteste de stradă

Revolta romilor se extinde în tot mai multe zone ale ţării. Potrivit România TV, oamenii spun că nu sunt deloc mulţumiţi cu ce s-a întâmplat la Sibiu şi că nu s-a mai pomenit niciodată ca un rege să moară, iar în locul său să fie încoronaţi alţi doi regi. „Jos regele, jos regii, jos împăraţii, nu mai vrem regi, nu mai vrem împăraţi„, au strigat oamenii, revolaţi de cele petrecute la Sibiu.

N-a fost hotărârea noastră, a Gorjului, a Vâlcei, a Piteştiului, a Craiovei. Şi alţii care au venit de peste hotare n-au luat nicio decizie ca să fie regi. Dar dacă erau cinci oameni, 4-5 coroane trebuiau ca să se încoroneze? Nu vrem regi„, a spus unul dintre protestatari, Radu Biriţă.

La rândul său, regele internaţional al romilor creştini, Dan Stănescu, susţine că lucrurile nu pot rămâne aşa şi că trebuie întrunit un stabor, iar celor doi fraţi să li se comunice că trebuie să se înţeleagă, iar unul dintre ei să renunţe la titlu.

Scandalul între Daniel şi Dorin Cioabă a început încă dinainte bde înmormântare, în cele din urmă stabilindu-se o pace temporară, unul fiind încoronat rege al romilor din ţară, iar celălalt ca rege internaţional.

Citeşte şi Scandal cu interlopi pe coroana lui Cioabă. Cei doi fraţi îşi aduc acuzaţii incredibile