Românii ucişi în Algeria au fost aduşi în ţară. Miercuri vor fi înmormântaţi

Trupurile neînsufleţite ale celor doi români ucişi în Algeria au fost aduse în ţară. Ei vor fi înmormântaţi miercuri.

22 ian. 2013, 06:16
Românii ucişi în Algeria au fost aduşi în ţară. Miercuri vor fi înmormântaţi

Românii vor fi înmormântaţi miercuri, în judeţul Prahova. Trupurile neînsufleţite ale celor doi români ucişi de terorişti au fost aduse în ţară cu o aeronavă specială. Familiile lor au luat parte la o scurtă ceremonie religioasă.

Aeronava C-27 J Spartan a MApN cu trupurile neînsufleţite ale celor doi români decedaţi în Algeria, în atentatul terorist de la In Amenas, a ajuns marţi dimineaţă în ţară, la Aeroportului Militar Otopeni, la baza aeriană 90 având loc şi o scurtă slujbă religioasă, informează Mediafax

După aterizarea aeronavei în jurul orei 7.00, în incinta bazei aeriene a avut loc şi un scurt ceremonial, incluzând şi o slujbă religioasă, la care au fost prezenţi oficiali ai MAE şi MApN, precum şi membri şi apropiaţi ai familiilor celor doi români. De asemenea, în baza aeriană s-au aflat şi militari din Regimentul 30 de Gardă „Mihai Viteazul”, ceea ce indică faptul că a avut loc şi un ceremonial militar. Presa nu a avut acces, la ceremonia religioasă participând numai  familiile celor doi români, aceasta având un caracter privat.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi români vor fi supuse necropsiei astăzi (marţi) la Ploieşti, pentru a se putea stabili cu exactitate în ce condiţii au murit aceştia.

Acţiunea de repatriere a fost planificată şi coordonată de Celula de criză de la nivelul MAE, cheltuielile aferente acesteia urmând a fi suportate de Ministerul Afacerilor Externe”, se arăta într-un comunicat al MAE, citat d Mediafax. La bordul aeronavei militare s-a aflat un reprezentant al Celulei de Criză, a menţionat sursa citată.

Doi români şi-au pierdut viaţa în urma atacului terorist din Algeria, în timp ce alţi trei s-au salvat. O celulă jihadistă a grupării teroriste Al-Qaida a atacat săptămâna trecută complexul de exploatare a gazelor naturale de la In Amena. Armata algeriană a lansat, joi după-amiază, un asalt asupra complexului unde fuseseră luaţi ostatici. Potrivit celui mai recent bilanţ oficial, 37 de ostatici de diferite naţionalităţi, din opt ţări, au fost ucişti de atacatorii islamişti, între care şi doi români.