Românii sunt certaţi cu lectura. Jumătate dintre ei n-au citit nicio carte în 2012

Cititul nu mai este o pasiune în ţara noastră. Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de Institutul Român de Studii Sociale, conform căruia unul din doi români nu a reuşit să termine nici măcar o carte anul acesta.

RomaniaTV.net
09 oct. 2012, 11:54
Românii sunt certaţi cu lectura. Jumătate dintre ei n-au citit nicio carte în 2012

Pe categorii de vârstă, datele arată că 32% dintre tinerii cu vârstele între 18 şi 30 de ani nu au citit nicio carte. În aceeaşi situaţie sunt 49% dintre cei din segmentul 31 – 55 de ani şi 68% dintre seniorii de peste 55 de ani.

În mediu rural, oamenii spun că nici nu au timp să se gândească la citit. „Noi la ţară nu avem timp de citit, că suntem cu păsări, cu căţel cu purcel, cu măturatul, cu asta suntem noi. Când eram mai tânără citeam, că imi era drag şi de bărbat. Acum nu îmi mai e drag nici de bărbat nici citit, nici de mine„, se justifică oamenii.

Alţii recunosc deschis că lectura nu a fost niciodată o plăcere. „Când eram la şcoală am învăţat 3 clase şi gata. Acum nu mai ţin minte nimic. Nu e timp pentru citit, avem animale, vaci, cai”. Oamenii de la ţară spun că atunci când vor să se relaxeze, se uita la televizor sau ies la poartă unde discută cu vecinii.

În ceea ce priveşte mediul urban, mulţi spun că preţul cărţilor este un motiv pentru care nu citesc.