Românii, pe locul al II-lea în topul delincvenţilor din Marea Britanie

În ultimul an, românii din Londra au fost autorii a 3952 de infracţiuni, potrivit publicaţiei britanice Daily Mail. Astfel, românii sunt plasaţi pe locul 2 într-un clasament al infractorilor realizat de poliţia londoneză.

RomaniaTV.net
18 feb. 2012, 13:44
Românii, pe locul al II-lea în topul delincvenţilor din Marea Britanie

Românii sunt pe locul doi în topul delincvenţilor din Londra. Cetăţenii est-europeni, în special polonezii, românii şi lituanienii, sunt responsabili de un sfert din infracţiunile comise la Londra anul trecut, potrivit clasamentului citat de Daily Mail.

Din 195.000 de infractori, aproape 47.000 sunt cetăţeni străini. Dintre aceştia, românii au comis aproape 4000 de infracţiuni, mai precis, 3952.

Atât specialiştii, cât şi criticii sistemului de liberă circulaţie în spaţiul european afirmă că deschiderea graniţelor britanice pentru celelalte state membre UE face imposibil controlul celor care vin şi pleacă.

În multe cazuri, reglementările europene împiedică oprirea infractorilor la frontierele Marii Britanii, chiar dacă sunt cunoscute condamnările lor. Normele europene, susţin ei, restrâng abilitatea Guvernului de la Londra de a trimite infractorii în ţările de origine după ispăşirea pedepsei.