Românii care vor să lucreze în străinătate au o nouă destinaţie favorită: Marea Britanie

Românii care vor să plece în străinătate au o nouă destinaţie preferată. Dacă până acum Spania, Italia sau Franţa erau ţările unde îşi căutau de muncă, acum Marea Britanie este preferată.

RomaniaTV.net
28 aug. 2012, 08:24
Românii care vor să lucreze în străinătate au o nouă destinaţie favorită: Marea Britanie

Bucureştenii şi locuitorii din Ilfov care vor să muncească în străinătate preferă Marea Britanie, potrivit unui studiu realizat de portalul de recrutare tjobs.ro, în luna iulie. Din peste 4.500 de CV-uri trimise de aceştia, aproape o jumătate au fost pentru un job în Marea Britanie. În regatul unit vor să ajungă şi moldovenii care caută de lucru afară. Ei mai vor să ajungă însă şi în Finlanda sau în Italia.

Marea Britanie este prima pe listă şi pentru ardeleni şi bănăţeni. Germania şi Canada sunt următoarele destinaţii alese de aceştia. O treime din românii din Muntenia şi Dobrogea care caută de lucru în străinătate vor să ajungă în Anglia.Dacă nu obţin un job aici, şi-ar dori să găsească măcar în Italia sau Finalnda.

Românii mai vor să muncească în Statele Unite, Singapore, Grecia, dar şi pe vasele de croazieră.

Dacă vă întrebaţi care sunt domeniile în care românii îşi caută un loc de muncă în străinătate, bucureştenii, locuitorii din Ilfov, cei din Muntenia şi Dobrogea vor să muncească în hoteluri, restaurante şi construcţii în timp ce moldovenii, ardelenii şi bănăţenii sunt interesaţi, pe lângă aceste domenii şi de agricultură.