România şi R. Moldova creează forumul juridic pentru problemele strategice comune

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a hotărât împreună cu omologul său moldovean, Oleg Efrim, ca România şi Republica Moldova să creeze un forum juridic comun.

12 iun. 2013, 06:46
România şi R. Moldova creează forumul juridic pentru problemele strategice comune

„S-a decis să se creeze cadrul legal pentru un forum juridic comun dintre Republica Moldova şi România. Mai departe, noi va trebui să îndeplinim nişte formalităţi şi să semnăm o serie de documente, iar acest lucru trebuie să aibă loc în cel mai scurt timp”, a spus Efrim, potrivit Rador.

Oficialul român a declarat că forumul se va întruni de două ori pe an – o dată la nivel de miniştri şi a doua oară la nivel de experţi. „Noi intenţionăm să ne întâlnim în primul semestru al anului pentru elaborarea problemelor strategice comune, iar apoi, de aplicarea lor se va ocupa grupul de experţi. Sper în eficienţa acestui mecanism şi în punerea lui în aplicare cât mai curând posibil”, a declarat Cazanciuc.

În zilele de 10-11 iunie, o delegaţie condusă de Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei din România, a efectuat o vizită oficială de lucru la Chişinău, la invitaţia lui Oleg Efrim, ministrul Justiţiei din Republica Moldova.