ROMÂNIA MISTICĂ. Vila Cucoanei, casa cu stafii din Constanţa

Oriunde mergi în România vei descoperi o mulţime de legende şi de locuri pline de mister. Născociri sau nu, miturile se transmit de la o generaţie la alta şi sunt mereu la fel de interesante. RTV.NET vă propune un serial în care vă prezintă cele mai bizare locuri din România şi poveştile lor.

RomaniaTV.net
16 mart. 2013, 18:43
ROMÂNIA MISTICĂ. Vila Cucoanei, casa cu stafii din Constanţa

Vila Cucoanei, din Constanţa, este unul dintre locurile din Romania despre care se spune că ar fi bântuite. Legenda vechii case boiereşti spune că aici ar fi locuit în urmă cu zeci de ani un cuplu de tineri căsătoriţi care au murit în condiţii neelucidate. Cei doi au fost găsiţi fără suflare îmbrăcaţi în hainele de nuntă, iar sufletele lor ar fi rămas hoinare pe pământ.

CITEŞTE ŞI: Descoperă blestemul mireselor moarte

Mirele şi mireasa decedaţi în Vila Cucoanei au fost văzuţi, după moarte, în apropiere de locul în care i-au trăit, iar apariţia lor i-a înspăimântat pe localnici.

Vechea casă boierească este nelocuită de zeci de ani şi a ajuns într-o paragină sinistră, iar singurii care se mai încumetă să-i calce pragul sunt cei care fie caută senzaţii tari şi pornesc pe urmele spiritelor care se spune că ar bântui casa, fie hoţii care au furat cărămidă cu cărămidă, punând umărul la şubrezirea construcţiei.

Construită undeva în secolul XX, probabil în 1955, dacă ne luăm după inscripţia de pe unul dintre pereţii interiori, vila a aparţinut unei moşiere căreia oamenii îi spuneau „cucoana”, de unde şi denumirea casei. După naţionalizare, casa a fost închiriată pentru câţiva ani, dar apoi a fost abandonată. Foştii proprietari au redobândit-o şi au vândut-o, dar noul proprietar a decedat înainte de a se bucura de ea. Vila a fost moştenită de un frate al acestuia, care nu s-a ocupat de restaurare. Astfel, vechea casă boierească a rămas în continuare un adăpost numai bun pentru oameni fără căpătâi, care pentru a se încălzi şi a avea lumină au aprins focuri în interior. Astfel, pereţii sunt plini de funingine, care contribuie la o atmosferă absolut sinistră.