România întăreşte măsurile de siguranţă împotriva mercurului

Instituțiile din România vor spori măsurile de siguranță referitoare la stocurile de mercur, stabilește un proiect de Hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Mediului și Pădurilor.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 13:24
România întăreşte măsurile de siguranţă împotriva mercurului

Hotărârea Guvernului României va urmări a€œplicarea Regulamentului Parlamentului European și al Consiliului nr. 1102/2008 privind interzicerea exporturilor de mercur metalic și de anumiți compuși și amestecuri de mercur și depozitarea în condiții de siguranță a mercurului metalic”.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului, subordonată Ministerului Mediului, va elabora anual inventarul de mercur metalic, iar Gardă Națională de Mediu, Inspectoratul General al Poliției și Autoritatea Națională a Vămilor vor avea atribuții de control.

Autoritățile de mediu vor derula campanii de conștientizare a populației cu privire la efectele nocive ale mercurului metalic asupra sănătății umane și a mediului.

De asemenea, vor fi organizate acțiuni de informare a operatorilor economici referitoare la modalitățile de reducere și eliminare a producerii, utilizării și emisiilor de mercur metalic. Citeşte mai mult pe green-report.ro.