România, printre cele mai vulnerabile ţări la atacuri cibernetice

Din punct de vedere al posibilităţii unor atacuri cibernetice reuşite, ţara noastră este printre cele mai riscante state din lume. A obţinut numai 2,5 puncte din maximum cinci.

01 feb. 2012, 07:09
România, printre cele mai vulnerabile ţări la atacuri cibernetice

Un raport realizat de McAfee, al doilea producător de soluţii antivirus din lume, susţine că România se situează printre statele cu un grad foarte ridicat de vulnerabilitate la atacurile cibernetice. Conform raportului, România, care a adunat 2,5 stele din cinci, dispune de fonduri insuficiente pentru dezvoltarea acestui domeniu, iar utilizatorii obişnuiţi ai produselor IT sunt ingnoranţi în ceea ce priveşte chestiunile de securitate informatică.

Studiul realizat de McAfee relevă şi câteva caracteristici benefice pentru România- are un centru naţional de răspuns la incidente de securitate cibernetică (CERT) şi o strategie în privinţa securităţii cibernetice. „România a evoluat foarte în ceea ce priveşte siguranţa cibernetică. Dacă nu de mult, ţara era un adevărat paradis pentru hackeri, din cauza lipsei legislaţiei în domeniu, acum poliţia face treabă bună şi a reuşit să ţină situaţia sub control”, se arată în raport.

Printre statele cele mai vulnerabile la atacuri cibernetice se mai numără Albania şi Mexic(2 stele). La polul opus se situează Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, cu câte patru stele.