România de Poveste: Operaţie pe cord pentru un copil de o lună şi jumătate VIDEO

Când un copil se naşte cu probleme la inimă, medicii îi dau foarte puţine şanse să ajungă mare. Există însă oameni care se încăpăţânează să nu cedeze în faţa sorţii şi fac tot posibilul pentru a le oferi un viitor unor copii care au chiar şi numai câteva luni. Reporterii de la "România de poveste" au intrat într-o sală de operaţii, astfel că puteţi vedea cât de greu este să lucrezi pe inima unui bebeluş de o lună şi jumătate.

RomaniaTV.net
07 apr. 2012, 19:40
România de Poveste: Operaţie pe cord pentru un copil de o lună şi jumătate VIDEO

Lorena abia a venit pe lume, dar are mari probleme la inimă şi, la doar o lună şi jumătate, avea nevoie de o operaţie pe cord. După eforturi disperate, părinţii, datori vânduţi, au reuşit s-o ducă pe fetiţă în Germania, unde a fost operată pe cord deschis.

La operaţie, părinţii au fost însoţiţi de doctorul Cristoveanu, cunoscut pentru eforturile supraomeneşti depuse pentru salvarea copiilor.

În Germania, Lorena a fost operată de un medic român, dr. Eugen Săndică, alungat de oamenii sistemului din acestă Românie medicală aflată în moarte clinică.

Reporterii România TV au filmat în timpul operaţiei, iar imaginile document au fost prezentate în emisiunea „România de poveste”.