România de poveste: Alexandru Tomescu, violonistul care a impresionat mapamondul

România este plină de oameni frumoşi. Frumoşi prin ceea ce fac, frumoşi prin ceea ce transmit. Începând din această seară, la "România de poveste", veţi vedea, în fiecare ediţie, câte un român de poveste. Sunt cei care duc numele României în lume, cei în faţa cărora ne scoatem adesea pălăria. Primul român de poveste pe care vi-l prezentăm este Alexandru Tomescu, un violonist care a ridicat toată lumea bună a lumii în picioare.

RomaniaTV.net
03 dec. 2011, 07:54
România de poveste: Alexandru Tomescu, violonistul care a impresionat mapamondul

Pentru omul Alexandru Tomescu nu există deziluzii. Nu și le permite. E plămădit cu prea mult crez românesc încât să înțeleagă că într-o relație de iubire accepți și lucrurile mai puțin plăcute. Evadează adesea în natură (imagini din film) într-un soi de prioritate lăuntrică, regeneratoare.

„Optimismul meu vine, mai degrabă, de la excepţiile din viaţa de zi cu zi, excepţii care îmi dau speranţa că există acea sămânţă care să genereze ceva frumos, ceva consistent pe termen lung”, spune Alexandru Tomescu, în interviu.

Iubește România tocmai pentru că aici sunt atâtea lucruri de făcut. Crede în schimbările mici, mărunte care pot modifica esențial destine.

„Salvarea vine de la fiecare din noi în parte şi eu încerc să fac milimetrul acela microscopic care ţine de mine şi de puterile mele, sunt în România tocmai pentru că sunt atâtea lucruri de făcut şi de schimbat! Cel mai important lucru, după părerea mea, este schimbarea mentalităţii, schimbarea felului în care gândim, noi, despre ţara noastră!”, a declarat Tomescu.

Urmăriţi interviul în exclusivitate, sâmbătă seară la „România de Poveste”, la ora 21.30.