România, cea mai drastică scădere a ratei de ocupare a forţei de muncă din Europa

România înregistrează cea mai drastică scădere a ratei de ocupare a forţei de muncă din ultimul deceniu, dintre toate ţările europene. Potrivit Eurostat, România se află la coada clasamentului, cu o diminuare de peste 7% a gradului de ocupare a forţei de muncă.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 10:06
România, cea mai drastică scădere a ratei de ocupare a forţei de muncă din Europa

În acest moment, ţara noastră înregistrează un grad de ocupare a forţei de muncă de 63,3%, iar tendinţa descrescătoare este aproape imposibil de oprit în condiţii de criză, scrie cursdeguvernare.ro. Doar Ungaria şi Malta au rămas în urma noastră, undeva peste limita de 60%. Cea mai bună evoluţie în acest sens a avut-o Bulgaria, care a crescut cu aproape nouă procente şi ne-a depăşit în clasamentul ocupării forţei de muncă.

De altfel, două treimi din statele UE şi-au majorat participarea pe piaţa muncii şi doar nouă dintre ele au înregistrat scăderi. În România, apetitul pentru muncă s-a diminuat abrupt în ultimii zece ani, mai ales în condiţiile în care o bună parte a forţei de muncă şi-a găsit de lucru în străinătate. Citeşte mai mult pe cursdeguvernare.ro