România a mai câştigat o medalie de aur şi două de argint la CE de kaiac canoe

Sportivul Florin Comănici a cucerit, duminică, medalia de aur, în finala probei de Canoe 1 pe distanţa de 5.000 de metri, la Campionatele Europene de la Zagreb. De asemenea, Victor Mihalachi şi Liviu Dumitrescu au devenit vicecampioni continentali pe distanţa de 500 de metri, la fel ca echipajul de kaiac 4, la 1.000 m. În total, România a câştigat cinci medalii la Europenele de la Zagreb.

RomaniaTV.net
24 iun. 2012, 09:42
România a mai câştigat o medalie de aur şi două de argint la CE de kaiac canoe

După aurul cucerit sâmbătă, pe distanţa de 1000 de metri, în proba de canoe dublu, sportivii Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi au mai obţinut o medalie la Campionatele Europene de la Zagreb.

Cei doi au devenit vicecampioni continentali pe distanţa de 500 de metri, după ce au trecut linia de sosire la doar o jumătate de secundă după câştigătorii medaliei de aur, echipajul Cehiei. Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi au încheiat cursa cu timpul de 1:40.02 minute, în timp ce învingătorii au fost înregistraţi cu 1:39.56 minute.

Al doilea titlu european la întrecerile de la Zagreb a fost câştigat pentru delegaţia noastră de Florin Comănici, în proba de Canoe 1, pe distanţa de 5.000 de metri.

O altă medalie pentru delegaţia noastră, tot de argint, a fost câştigată duminică de echipajul masculin de Kaiac 4. Barca în care au urcat sportivii Traian Neagu, Toni Ioneticu, Ştefan Vasile şi Petruş Gavrilă a încheiat cursa cu timpul de 2:52.13 minute. Medalia de aur a revenit Danemarcei (2:51.94 minute), iar cea de bronz Serbiei, la 1.01 secunde de câştigătoare.

Bilanţul delegaţiei noastre la Campionatele Europene de kaiac canoe de la Zagreb este de două medalii de aur şi trei de argint, mult mai bun decât cel de anul trecut, când România a câştigat la Belgrad o medalie de aur şi una de argint.