Români discriminaţi de Poşta Română din cauza romilor

Scandal la sediul poştei dintr-o localitate ieşeană, unde zeci de familii se consideră discriminate faţă de persoanele de etnie romă. Oamenii sunt revoltaţi pentru că romii au întâietate atunci când vin banii pentru alocaţiile copiilor, potrivit România TV.

14 mart. 2013, 08:52
Români discriminaţi de Poşta Română din cauza romilor

Zeci de familii din Lunca Cetăţuii sunt nevoite să aştepte până la sfârşitul fiecarei luni ca poştaşul să le aducă alocaţia copiilor. Oamenii spun că sunt discriminaţi, pentru că romii din localitate ridică banii la începutul lunii, direct de la ghişeu.

Angajaţii poştei spun că romii ridică banii de la ghişeu pentru că postaşului îi este frică să meargă la casele lor.

„Alocaţiile normal acasă se achită. Ţiganii vin la ghişeu pentru că factorului îi este frică să meargă cu valori. Deci la ţigani se achită la ghişeu”, a declarat Maria Andrei, diriginte Oficiul Poştal Lunca Cetăţuii.

Reprezentanţii Agenţiei judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială spun că ridicarea alocaţiilor de la ghişeu este ilegală.

„Poşta are obligaţia legală de a distribui aceste sume. Fiecare poştaş să se deplaseze personal la domiciliul beneficiarului să platească aceste drepturi de asistenţă socială”, a declarat Andrei Buiceag, director AJPIS.