Român, arestat în Anglia pentru furt de telefoane mobile. Vezi ce metodă folosea VIDEO

Un român a fost condmanat la închisoare în Anglia pentru furt. El a reuşit să subtilizeze 15 telefoane mobile în valoare de 6.000 de lire sterline, după ce distrăgea atenţia victimelor pentru "numai cinci secunde".

29 mart. 2013, 13:40
Român, arestat în Anglia pentru furt de telefoane mobile. Vezi ce metodă folosea VIDEO

Un român în vârstă de 27 de ani a fost arestat în Anglia, după ce a fost prins furând telefoane mobile de la clienţii unor cafenele din Manchester. Călin Ionel Rostas va rămâne după gratii timp de un an şi opt luni.

Metoda folosită de român pentru a fura telefoanele era una simplă. El le adresa clienţilor o întrebare, în timp ce le băga sub nas o foaie de hârtie, iar în timp ce aceştia se concentrau la hârtie, el subtiliza telefoanele de pe masă şi dispărea înainte ca oamenii să-şi dea seama că le lipseşte ceva.

Românul a dat cel puţin 15 astfel de lovituri şi a furat telefoane în valoare de 6.000 de lire, dar a fost prins de poliţişti pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din localurile din Manchester în care acesta acţiona.

Rostas a pledat vinovat în faţa judecătorului pentru furtul a 15 telefonale şi alte cinci tentative de furt. El a precizat că a vândut gadget-urile pentru a scăpa de datoriile acumulate din cauza jocurilor de noroc

Infractorul român nu este la primele abateri de acest gen. El fusese recent eliberat din închisoare pentru infracţiuni similare şi, scrie Daily Mail, ar mai avea la activ alte 12 condamnări, începând din 2002.