Robert Kennedy se temea că Mafia îi va orbi copiii

Fratele fostului preşedinte american, Robert F Kennedy, fost senator democrat, se temea că Mafia îi va orbi copiii, într-un atac cu acid, ca răzbunare pentru investigaţiile sale privind activităţile mafiote.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 15:18
Robert Kennedy se temea că Mafia îi va orbi copiii

Aceste dezvăluiri au fost făcute de văduva lui, Ethel, cu care a avut 11 copii, între care doi au murit, în primul ei interviu acordat după 30 de ani.

Robert F Kennedy a văzut un reportaj despre jurnalistul american Victor Riesel, de la New York Post, care a fost orbit într-un atac cu acid comis de Mafie, şi se temea că familia lui ar putea păţi acelaşi lucru. „Ni s-a spus că le vor face acelaşi lucru copiilor noştri”, a declarat Ethel Kennedy, în vârstă de 83 de ani, relatează publicaţia britanică Daily Mail.

Această dezvăluire alimentează teoria conspiraţiei potrivit căreia Mafia ar fi fost autoarea asasinării lui Kennedy. El a fost împuşcat mortal de Sirhan Sirhan în 1968, dar au existat speculaţii conform cărora cruciada sa împotriva Mafiei, în perioada cât a fost Procuror General al SUA, s-ar fi aflat la originea asasinatului.

Ethel a acordat acest interviu cu scopul de a promova un film despre viaţa ei, intitulat simplu „Ethel” şi regizat de fiica sa cea mai mică, Rory, care s-a născut după 6 luni de la asasinarea tatălui ei.

Fiica cea mare, Kathleen, este intervievată la rândul ei în acest film, la fel ca şi alţi membri ai familiei. „Nu puteam pleca de la şcoală cu ceilalţi copii la sfârşitul zilei. Trebuia să aşteptăm în biroul directorului să fim luaţi”, îşi aminteşte Kathleen.

Teoria conspiraţiei privind mafia şi familia Kennedy face referire de obicei la mafiotul din New Orleans don Carlos Marcello, care a fost deportat în Guatemala de Kennedy în 1961, după ce a fost numit Procuror General de fratele său John.