RITUAL BIZAR: Un preot polonez obliga elevii să lingă frişcă de pe genunchii săi

Poliţia din Polonia a deschis o anchetă după publicarea unor fotografii în care mai mulţi copii ling frişcă de pe genunchii unui preot.

RomaniaTV.net
20 sept. 2012, 14:33
RITUAL BIZAR: Un preot polonez obliga elevii să lingă frişcă de pe genunchii săi

Imaginile au surprins o „ceremonie de iniţiere” de la liceul Salesians din Lubin, sudul Poloniei, în care băieţi şi fete de 13 ani iau parte la ritualul ciudat.

Părintele Marcin Kozyra, care este şi directorul şcolii, spune că astfel de ceremonii au loc tot timpul, pentru elevii din primul an.

„Este tulburător. Au fost depăşite limitele decenţei, precum şi formele acceptabile de contact corporal. Am cerut o anchetă şi am cerut o explicaţie de la toate autorităţile relevante”, a declarat Marek Michalak, purtătorul de cuvânt al guvernului.

În timp ce unii oameni au fost şocaţi de imagini, care au fost postat pe website-ul şcolii, părinţii unor elevi îl susţin pe preot. Într-o scrisoare de apărare, ei susţin că frişca era de fapt spumă de ras şi că nimeni nu a fost forţat să o mănânce.

Autorităţile au lansat o anchetă, însă au spus că nu îl vor acuza pe părintele Kozyra, deşi ritualul său este „de prost gust”.