REZULTATE OFICIALE CLUJ: Daniel Buda nu intră în viitorul Parlament, Alin Tişe devine senator

Finul fostului premier Emil Boc, Alin Tişe, care a candidat în Colegiul nr. 1 Senat din Cluj şi s-a clasat al doilea, după reprezentantul USL, a obţinut, în urma redistribuirii, un mandat de senator, în timp ce liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a pierdut mandatul pentru care a intrat în cursa electorală.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 18:01
REZULTATE OFICIALE CLUJ: Daniel Buda nu intră în viitorul Parlament, Alin Tişe devine senator

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, judecător Monica Trofin, a declarat, marţi, că, în urma redistribuirii judeţene a mandatelor, a fost ales în Senat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, din partea ARD, scrie Mediafax.

Acesta a candidat în Colegiul nr. 1 Senat din Cluj şi a obţinut 35,65 la sută din sufragii, clasându-se pe locul al doilea, după reprezentantul USL, Mircea Giurgiu, care a fost votat de 42,20 la sută din alegători.

Alin Tişe a fost, timp de patru ani, între 2008-2012, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi este finul primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

În urma redistribuirii judeţene efectuate, marţi, de BEJ Cluj, au mai obţinut mandate, printre alţii, Mate Andras (UDMR), în Colegiul nr. 10 Camera Deputaţilor, şi Laszlo Attila (UDMR), în Colegiul nr. 2 Senat.

Laszlo Attila a fost preşedinte al UDMR Cluj şi viceprimar al municipiului Cluj-Napoca în perioada 2008 – 2012.

În urma redistribuirii judeţene efectuate de BEJ Cluj, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, candidat în Colegiul nr. 2, nu a obţinut un mandat, acesta fiind învins de consilierul local din partea USL, Steluţa Cătăniciu, care a obţinut 43,22 la sută din voturi, faţă de 34,57 la sută obţinute de Daniel Buda.

Lista finală a parlamentarilor din judeţul Cluj aleşi în urma alegerilor de duminică îi cuprinde, la Camera Deputaţilor, în ordinea colegiilor, pe Adrian Oros (USL), Steluţa Cătăniciu (USL), Aurelia Cristea (USL), Adrian Gurzău (ARD), Radu Zlati (USL), Cornel Itu (USL), Ioan Moldovan (PPDD), Vicenţiu Irimie (ARD), Elena Uioreanu (USL) şi Mate Andras (UDMR).

La Senat, au fost aleşi Alin Tişe (ARD), Laszlo Attila (UDMR), Marius Nicoară (USL) şi Alexandru Cordoş (USL).

Mandatele noilor parlamentari vor fi înmânate vineri, de către preşedintele BEJ Cluj.