REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Ponta a câştigat categoric în faţa lui DD

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Premierul Victor Ponta a câştigat alegerile parlamentare în colegiul 6 Târgu Jiu pentru Camera Deputaţilor, în faţa principalului său contracandidat Dan Diaconescu (PPDD), potrivit unui sondaj la urne prezentat de către România TV.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 19:05

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Potrivit unui sondaj la urne prezentat de România TV, Victor Ponta a obţinut 68% din voturile alegătorilor din Colegiul 6 Târgu Jiu. Acelaşi sondaj indică faptul că Dan Diaconescu a obţinut 23% din voturi.

Rezultatul din colegiul 6 a fost mult aşteptat nu numai în Gorj, deoarece este colegiul în care primul-ministru Victor Ponta dorea să obţină al treilea mandat. Adversarul său este unul pe măsură, liderul spiritual al PPDD, Dan Diaconescu. Cei doi au început să se dueleze cu mult înaintea campaniei electorale, de când a izbucnit scandalul privatizării Oltchim.

Dacă Dan Diaconescu nu a reuşit să aducă banii necesari pentru combinatul din Râmnicu-Vâlcea, de un lucru s-a ţinut totuşi de cuvânt, anume că va candida în acelaşi colegiu în care va fi candidat şi premierul.  Ponta nu părea speriat, tratând situaţia cu umor. Astfel, la lansarea candidaţilor USL pe Bucureşti, Ponta le-a spus celor prezenţi: „Bucureştenii pot să-mi mulţumească. Ce era mai rău în Bucureşti, am luat cu mine la Târgu Jiu”. În acest context, candidatura lui Nicolae Daviţoiu, liderul PDL Târgu Jiu, se anunţa dificilă.