REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Vaslui: 9 elevi au obţinut media generală 10

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 VASLUI. Primele rezultate de la Evaluarea Naţională au fost afişate sâmbătă. Un procent de 69,54% dintre elevii claselor a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională în judeţul Vaslui au obţinut medii peste 5.00 şi pot participa la prima etapă a repartizării computerizate, pentru a obţine un loc la liceu. Elevii nemulţumiţi de notele primite le-au putut contesta în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 22.00. Contestaţiile vor fi soluţionate între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 3 iulie.

25 iun. 2013, 10:19
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Vaslui: 9 elevi au obţinut media generală 10

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Vaslui AICI

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, procentul a înregistrat o creştere semnificativă faţă de cel de anul trecut, când numai 40,2% dintre elevi au avut medii de trecere la acest examen, informează Agerpres.

„Procentul a crescut faţă de cel obţinut de elevii vasluieni la examenul de anul trecut. Aşteptăm să vedem care va fi procentajul final, după soluţionarea contestaţiilor”, a declarat inspectorul general şcolar adjunct al ISJ Vaslui, Doru Bălan.

Totodată, la nivelul judeţului 9 elevi au reuşit să obţină media generală 10.00. În judeţul Vaslui au participat la Evaluarea Naţională 4.163 de elevi.

Vezi şi LISTA LOCURILOR LIBERE de la fiecare liceu din ţară

Notele de la Evaluarea Naţională vor conta la admiterea la liceu, care se va desfăşura în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014. În intervalul 5-10 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a. Listele cu candidaţii vor fi afişate pe 17 iulie la şcolile unde elevii au învăţat şi la liceele unde au fost repartizaţi, iar până pe 26 iulie pot fi depuse efectiv dosarele de înscriere.

Vezi aici CALENDARUL ADMITERII LA LICEU pentru anul şcolar 2013-2014

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie – 1 august pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu vor împlini 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014. În intervalul 17-22 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi.

Citeşte mai mult despre CUM SE COMPLETEAZĂ FIŞA DE ADMITERE

Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc pe data de 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în zilele de 25 şi 26 iulie. Pe 26 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cadrul celor două etape, iar în intervalul 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.

În cea de-a treia etapă de admiterela liceu, repartizarea computerizată va avea loc în zilele de 5 şi 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau cei care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.