REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Iaşi: Trei sferturi dintre elevi au obţinut note peste 5

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 IAŞI. Primele rezultate de la Evaluarea Naţională au fost afişate sâmbătă. Aproape trei sferturi dintre absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul Iaşi au obţinut la Evaluarea Naţională note de 5, cu 12% mai mult ca anul trecut. Elevii nemulţumiţi de notele primite le-au putut contesta în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 22.00. Contestaţiile vor fi soluţionate între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 3 iulie.

25 iun. 2013, 10:17
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Iaşi: Trei sferturi dintre elevi au obţinut note peste 5

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Iaşi AICI

Şefa ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă, a declarat, sâmbătă, că în judeţul Iaşi aproape 75% dintre elevi au obţinut note peste 5, cu 12 procente mai mult ca în anul anterior, informează Mediafax.

Rata de promovare a crescut cu 12% faţă de 2012. Astfel, la proba de Limba română, 85% din candidaţi au luat note peste 5 la Evaluarea Naţională, faţă de 81% anul trecut. Evoluţia cea mai vizibilă este la Matematică, unde 71% dintre elevi au promovat, faţă de 49% în 2012„, a afirmat şefa ISJ Iaşi, Camelia Gavrilă.

La Limba Română au fost 101 note de 10, faţă de 69 în anul anterior, în timp ce la Matematică s-au obţinut 572 de note de 10.00, faţă de 284, în 2012.

Şefa ISJ Iaşi susţine că subiectele la proba de Matematică au fost mai abordabile ca în 2012, ea adăugând că mediile sunt mai ridicate ca anul trecut. „Estimăm că mediile de admitere vor creşte foarte mult. Este posibil ca elevii să nu mai intre la un liceu foarte bun cu media de 9,40, spre exemplu. Comparând rezultatele de anul trecut cu cele de anul acesta, observăm că elevii care se încadrau în note de 8,50 – 9,50 anul trecut, au acum note de 9,00 – 9,50„, a mai spus Camelia Gavrilă.

Ea a precizat că unităţile de învăţământ au preluat situaţia mediilor din centrele de evaluare, rezultatele urmând a fi afişate în şcolile ieşene în cursul după-amiezii.

Vezi şi LISTA LOCURILOR LIBERE de la fiecare liceu din ţară

Notele de la Evaluarea Naţională vor conta la admiterea la liceu, care se va desfăşura în trei etape. În prima etapă de admitere se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014. În intervalul 5-10 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a. Listele cu candidaţii vor fi afişate pe 17 iulie la şcolile unde elevii au învăţat şi la liceele unde au fost repartizaţi, iar până pe 26 iulie pot fi depuse efectiv dosarele de înscriere.

Vezi aici CALENDARUL ADMITERII LA LICEU pentru anul şcolar 2013-2014

A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie – 1 august pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu vor împlini 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014. În intervalul 17-22 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi.

Citeşte mai mult despre CUM SE COMPLETEAZĂ FIŞA DE ADMITERE

Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc pe data de 25 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în zilele de 25 şi 26 iulie. Pe 26 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cadrul celor două etape, iar în intervalul 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.

În cea de-a treia etapă de admitere la liceu, repartizarea computerizată va avea loc în zilele de 5 şi 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau cei care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.